Bemutatkozás


A Köszi, önkéntes! csoport 2016-ban szerveződött Pócsmegyer-Surányban élő és új betelepülő lakosokból. Közterület tisztogatási tevékenységgel kezdtünk, szemétszedésekt szerveztünk az örökbefogadott utcákban. Programunkban sok gyermek is részt vett. Szoktunk csatlakozni az Országos Te szedd! mozgalomhoz.

2017 karácsonya óta CIPŐSDOBOZ AKCIÓT szervezünk és pénzadományt gyűjtünk, hogy abból élelmiszercsomagot vásároljunk helyi rászoruló családoknak. 
 
2018-19-ben a surányi Liget térre fákat és több száz mályvát ültettünk. A növényeket azóta is gondozzuk, önkéntes locsolócsapatot szerveztünk. A „Facsemete számlálónk” már 1200 fölött jár!

2017-ben először adtuk ki a legaktívabb tagjainkak a KÖSZI, ÖNKÉNTES! DíJAT, akik különösen sokat tettek a környezetükért.

2020-ban TESCO pályázatból új piacasztalokat állítottunk a Napsugár téren, valamint a juharfánk bekerült „Az év fája” versenybe, a fa köré Surányi Juharünnepet szerveztünk.

 

 

2020 nyarán a surányi Liget téren befejeztük a Hajós Alfréd Szabadidőpark első ütemét, azaz egy saját készítésű kültéri pingpongasztalt állítottunk fel. 2021-ben továbbfejlesztettük a helyet és TESCO támogatásból petanque pályát építettünk, napelemes világítással, padokkal és biciklitárolókkal. A Danubia Televízió is tudósított az eseményről:

 

 

2021-ben a pandémia miatt minden rendezvényünket kültérre toltunk ki. Kincsvadászatot szerveztünk az unatkozó gyerekeknek, Költészet napi kültéri "Keresd meg a verset!" játékot hirdettünk, és a szokásos rajzpályázati kiállítást is kerítéskiállítássá szerveztük

 

 

Az egyesület 2021 októberétől áttette székhelyét a tényleges tevékenységi területére, Pócsmegyer-Surányba.

 

DíJ
Az év közösségi kezdeményezése 2018 (Önkéntes Központ Alapítvány)

 

Mire gyűjtünk?


- Utcabútorokra Pócsmegyer-Surányban

- Közterületeink ápolására

- Közösségépítő környezetvédelmi programokra

 


Mire használtuk fel?


- Utcabútorokra Pócsmegyer-Surányban

- Közterületeink ápolására

- Közösségépítő környezetvédelmi programokra


Képgaléria

Videó