Bemutatkozás


Miben segítünk?
A Magyar Hospice Alapítvány 1991-ben jött létre. Munkánkkal a végstádiumú rákbetegeket és családjaikat támogatjuk. A legmagasabb egészségügyi szakmai színvonalon biztosítjuk a hozzánk fordulók ellátását életük utolsó szakaszában. Célunk, hogy a testi tünetek enyhítésével, az életminőség javításával, a lelki támogatással és a családokhoz való odafordulással ez az időszak is méltó és értékes legyen.
Magyarországon 35 000 rákos beteg hal meg évente, többségük távol otthonától, magányosan. Alapítványunk ezen szeretne változtatni azzal, hogy azoknak a családoknak nyújtunk szakmai és lelki segítséget, akik a már nem gyógyítható daganatos beteg hozzátartozójukat otthon szeretnék ápolni.
Fontos a jó fájdalomcsillapítás, az odafigyelő gondoskodás, a lelki támogatás és szeretteink közelsége. Orvosaink, nővéreink a betegek otthonában vagy szükség szerint a Budapest Hospice Házban szakszerű ápolással, a kínzó tünetek enyhítésével és pszichoszociális támogatással segítenek abban, hogy a család az utolsó percig együtt lehessen. A rákbetegség sajnos nem mindig gyógyítható, de az aktív kezelésben már nem részesülőkért is sokat tehetünk tüneteik enyhítésével, életminőségük javításával, családjuk lelki támogatásával. Meggyőződésünk, hogy a beteghez való szeretetteljes odafordulás megszépítheti az élet utolsó szakaszát is.
Közel 10.000 betegnek és családjának segítettünk az élet talán legnehezebb időszakában.
A hospice ellátás mindenki számára térítésmentes!
Segítsen adója 1%-val, hogy továbbra is segíthessünk.
 
 
 
Kérjük támogassa adója 1%-val Alapítványunkat, hogy minél több betegnek teremtsünk lehetőséget a méltóságteljes életvéghez. Köszönjük!
Ha tájékoztatást szeretne kapni arról, hogyan segítette az Ön 1%-a a betegápolási munkát, kérjük, a nyilatkozaton adja meg adatait, így közvetlenül tudjuk informálni.
Köszönjük, ha kitölti!
 

Mire gyűjtünk?


A „Fogd a kezem” gyermek otthonápolási programunk a súlyos betegségben szenvedő gyerekeknek és családjának segít. A család nyújtotta biztonság minden életkorban fontos, de különösen nagy jelentőségű a beteg gyerekek esetében, akik hozzátartozóikhoz való intenzív kötődésük és teljes kiszolgáltatottságuk révén még több előnyét élvezik annak, ha a korszerű tüneti kezelést otthonuk biztonságában kapják meg. 

A betegellátást csupán felerészben fedezi az állami hozzájárulás. A társadalom elkötelezett támogatása nélkül ma nem lenne hospice ellátás Magyarországon.
A legkisebb segítséget is köszönettel fogadjuk!

Képgaléria