Bemutatkozás


A magyarországi kóbor macska állomány létszáma közel 3 millióra tehető. Ezek az állatok legötbbször éhezve, rossz körülmények között tengődnek, szaporodnak. 10 kóbor macskából 1-2 éli meg az egy éves kort, sokan betegségben, szenvedések közt pusztulnak el - előtte azonban legalább egy almot szülve. Nap mint nap látunk kidobott, magára hagyott kiscicákat. Túlszaporodásuk saját szenvedésükön túl környezetünk ökológiai egyensúlyát is fenyegeti.

 

Elsődleges tevékenységünk a kóbor cicák ivartalanítása, azaz a preventív állatvédelem.
Saját munkánkon túl, ivartalanítás finanszírozásával igyekszünk segíteni továbbá civil állatvédők tevékenységét. 

 

Létrehoztuk és üzemeltetjük a www.cicaorokbefogadas.hu gazdikereső weboldalt, amely segítségével évi többszáz kóbor macska talál otthonra.

Másodlagos tevékenységünk a következő generációk felelős állattartásra való oktatása, melynek érdekében rendezvényeken veszünk részt, tartunk előadásokat.

Mire gyűjtünk?


Alapítványunk elsődleges célja a magyarországi kóbor cicák életminőségének javítása és a nem kívánt szaporulat megfékezése. Ehhez a leg hatékonyabb módszert, a Befogás - Ivartalanítás - Visszanegedést (BIV) alkalmazzuk. Az ivartalanított cicák etetéséről, gyógykezeléséről ezután önkénteseinken keresztül gondoskodunk - a kezesebbeknek igyekezve otthont találni. Az 1% összeget kóbor macskák ivartalanítására, és gyógyítására szánjuk. 


Mire használtuk fel?


2020 lesz az első év amikor 1%ot gyűjthetünk.