Bemutatkozás


Szervezetünk 2007 évi megalakulása óta elkötelezte magát a kullancsok kutatása terén, ennek érdekében a megfelelő szaktekintélyekkel együttműködve azon ténykedünk, hogy Ön és Családja biztonságba járhasson, például a telken, az udvaron és akár a sportpályán, de még a parkban, tanösvényen és természetben túrázás közben is.

 

Kora tavasztól késő őszig, de enyhe tél esetén még télen is, kérünk mindenkit, hogy alaposan vizsgálja át magát és a ruházatát, gyermekét, családtagjait és azok ruházatát is, mert a kullancsok már mindenhol ott lehetnek.

 

Megelőzéssel kerülje el a kullancscsípést! Hamarosan használhatja a szakembereink által kifejlesztett kullancsgomba – ”Tick-Nix” védelmét.

 

Szervezetünk célja a további kullancskutatás, hiszen azok is változnak, így követni kell életüket a védelmünk érdekében.

Terveink között szerepel a szúnyoggyérítő szer létrehozása is, hiszen a kullancsokkal párhuzamosan a szúnyogok is ugyanúgy fenyegetik az emberek és az állatok életét.

 

Szervezet tagjai között már sok éves tapasztalatok bírnak természet, környezet-, állat-, és árvízvédelem terén.

 

Az évek során számtalanszor kivonultunk önkénteseinkkel és mindent elkövettünk annak érdekében, hogy egy-egy területet pl.: parlagfű és szemétszedéssel mentesíthessük, így megtisztítva környezetünket.

Vagy éppen állatokat mentettünk, a kegyetlen gazdik markaiból.

és volt, amikor zsákot töltöttünk, mert a víz volt az úr!

 

Sajnos rájöttünk arra, ameddig az óvodák, általános iskolák nem hívják fel a figyelmet napi szinten a környezetszennyezés veszélyeire, addig nincs remény, mivel a környezetvédelmét és szeretetét már az alapfokú oktatás tudatosítani kell, például:

 

-ne szennyezd a környezeted, mert nem csak csúnya, de fertőzéseket is okoz, hiszen minden szennyezés a vízbe kerül, ami viszont életünk létfontosságú eleme

 

-attól, hogy a lenyírt füvet vagy levágott faágat kidobod otthonodtól távol vagy      eltüzeled, attól is ugyanúgy szennyezed a környezeted

 

-természet nem tudja a háztartási és más veszélyes hulladékot abban az ütemben  befogadni, amilyen tempóban az illegális szemét lerakóhelyeken leteszik  

 

-ha eldobsz egy üveget vagy egy vágó/szúró tárgyat a természetben, abba beleléphet  egy vadállat, aki nem tud elmenni az orvoshoz, így egy eldobott tárgy több állat  elpusztulásához is vezethet

 

-figyelj oda kedvencedre vagy éppen haszonállataidra

 

-telepítsd a fát a hegyen, ha már kivágtad, mert az esővizet nem köti le a favágó  láncfűrésze, miközben kilométerekkel távolabb áradásokat okoz a hegyekből lezúduló  víz

 

-vagy éppen tisztán tartsd a vízelvezető árkokat, mivel a vizet el kell vezetni

 

Szóval egy-egy figyelem felhívás már kevés, csak a tanítással lehet csökkenteni a szennyezéseket vagy az állatkínzásokat. Ennek érdekében szeretnénk a közeljövőben több olyan brossurával és tájékoztató kiadvánnyal segíteni az óvodák és iskolák munkáját. Bízunk benne, hogy így hatékonyabban tudjuk megóvni közeli és távoli környezetünket a szennyezésektől.

 

Kérjük, hogy támogassa célkitűzéseinket. Köszönjük

Mire gyűjtünk?


Célunk, hogy helyes utat mutathassunk mindenki számára a természet-, környezet-, és állatvédelem területén, fontos számunkra az árvízvédelem is.

 

Szervezetünk elkötelezte magát a kullancsgyérítés, az abban való kutatás (Kullancsgomba - Magyar találmány), megelőzés és gyógyítás terén (Lyme Centrum létrehozása).


Mire használtuk fel?


A MOTKA Egyesület a figyelem felhívásra, megelőzésre, szemléletformálásra és kutatásra fordítja adója 1%-át, akár az Ön segítségével. 


Képgaléria