Bemutatkozás


Mezőszemerei Kéknefelejcs Hagyományőrző Népdalkör

 

A több évtizede fennálló Pávakör rengeteg fellépésnek tesz eleget. A környék rendezvényein, falunapjain és egyéb országos, megyei és helyi kulturális eseményeken vesz rész.  Kistérségi kiváló, jó, két országos ezüst, és nyolc arany minősítést szereztek az évek alatt, emellett 2007-ben fesztivál nívó díjat is kaptak. 2014-ben „Mezőszemeréért” elismerő oklevélben részesültek. 2015-ben vált egyesületté, amelynek fontos célja a Pávakör életben tartása, a magyar népdalkincs megőrzése, a helyi népdalok felelevenítése, a régiek újra felfedezése és ezek továbbörökítése.

 

Jó kapcsolatot ápol a mezőszemerei önkormányzattal, minden községi rendezvény aktív tagjai. Rendszeresen a nyugdíjas klub tagjai készítik a sokak által kedvelt mezőszemerei görhét a falunapra, de az ő kezünk munkáját dicséri a falu karácsonyára sütött bejgli is.

 

Nem csak énekelnek, de táncolnak is, s minden farsangra, fesztiválra humoros jelentekkel készülnek. Nem véletlen, hogy sok arany minősítést szereztek több színjátszó és humorfesztiválon tagjaink.

 

A helyi iskolával is szoros az együttműködés, hisz a felső tagozatos tanulók néhány tagja aktívan jár fellépni velünk.

 

Szerencsésnek érzik magukat, hogy igen gazdag életet élhetnek, ennyien segítik munkájukat, és hogy ők is fontos, nélkülözhetetlen részei lehetnek ezeknek az eseményeknek.

 

Rendszeresen járnak Sportnapokra, és a nyugdíjas klub keretein belül maguk is szoktak tornázni, jógázni. Szívesen hívnak vendégeket, akik hasznos tanácsokkal látják el őket.

 

Műveltségi vetélkedőn a tavalyi évben megyei szinten első helyezést értek el, így tovább jutottak az országos versenyre, ami nagyon szép eredménnyel zárult.

 

Büszkék arra, hogy mezőszemereiek lehetnek, és Mezőszemere is büszke rájuk!

Vezetőjük: Kormos Melinda

 

 

Mire gyűjtünk?