Bemutatkozás


A Miskolci Állatsegítő Alapítvány 2000-ben alakult.
A kuratórium tagjai: Burgony Szilvia elnök, Kisfalvi Nyina, Dr. Gulya Angéla alelnökök
Kuratóriumi tagok: Malejkó László, Dr. Megay Györgyi, Molnár Attila
 
A Miskolci Állatsegítő Alapítvány elsődleges feladata:
állatmenhely üzemeltetése. A gazdátlan kóbor állatok befogadása, egészségügyi ellátása, ivartalanítása, vakcinázása és tartása, új gazdához kerülésükig. Állatmentő szolgálat üzemeltetése a balesetet szenvedett kóbor állatok ellátására B.-A.-Z. megye területén és a megye határain túl is.
Az állattartási kultúrajavítása, iskolaprogramok segítségével. Jogsegélyszolgálat fenntartása.
Miskolc városa munkánkat, évek óta tartó küzdelmünket, új menhelyünk felépítéséért, 2004. évben Nívó-díjjal, 2008. évben Miskolci Gyémántok díjjal értékelte.
 
Jelenleg összesen 330 kutyáról és 40 macskáról gondoskodunk.
A menhelyünkről kikerülő kutyákat féregtelenítve, vakcinázva adjuk örökbe.
Anyagi lehetőségeink nem engedik meg, hogy minden egyedet ivartalanítsunk. A 2012-2013. évben 318 kutyát ivartalanítottunk
 
Állatmentő szolgálat:
Célja a balesetes, kóbor állatok mentése, gyógykezelése gazdához kerülésükig. Állatmentős kollégánk naponta 30-50 hívást fogad, balesetes állatok mentését végzi, állatkínzást bejelentő, befogadó kapacitás iránt érdeklődőket informál. Hívásaink 30%-a miskolci, 50%-a B.-A.-Z. megyei, a fennmaradó 10% megyehatáron kívüli megkeresés.
Azokat a balesetes állatokat, melyeknek gyógykezelése nem végezhető Miskolcon, az állatmentő Budapestre, Nyíregyházára szállítja ahol specialisták végzik el a csontműtéteket, orvosi beavatkozásokat. Minden balesetes állaton igyekszünk segíteni. A balesetet szenvedett állatok 60%-a a gyógyultan hagyja el az állatsegítőt.
Gyógyulásukat követően örökbe adhatóak, ez a számadat mutatja jól állatmentő szolgálatunk fontosságát.
Az autópálya megépülése körzetünkben, egy újabb megfelelési helyzet elé állította alapítványunkat, mert megszaporodott az autópályán kidobott kutyák száma, így növelve a baleseteket. Ebben nem csak az állatok hanem az autópályát használó emberek is jelentősen érintettek.
Beérkező hívásaink számának megnövekedése mutatja alapítványunk ismertségét, társadalmi beágyazottságát, egyben jelenős anyagi terhet jelent alapítványunknak. Az állatmentő szolgálat fenntartása alapítványunk egyik legköltségesebb szolgáltatása.
A 2013. évben 400 balesetes, kóbor állat orvosi ellátását biztosította az alapítvány. Az alapítvány költségére a balesetek helyszínéhez legközelebb lévő (illetve ügyeletes) állatorvosi rendelő végezte az orvosi ellátást.
 
Örökbe adás:
Működésünk folyamán 6500 kutyát és cicát adtunk örökbe.
 
Speciális feladatok:
Speciális mentési feladatoknál (pl. árvíz, hegyi balesetek, kútba esett kutyák) tudunk segíteni.
 
Jogsegélyszolgálat:
Állatkínzás észlelése esetén alapítványunk kivizsgálja a bejelentéseket és jogászunk, Dr. Megay Györgyi kuratóriumi tag, ingyenes jogi tanácsadással áll a bejelentők rendelkezésére.
 
E-mail címünk: allatsegito@allatsegito.hu
örökbefogadás, macskák: allatsegito@borsodweb.hu
 
Levelezési cím: 3529 Miskolc, Szigeti út 2.
Menhely: Miskolc, Sajószigeti út
GPS koordinátái: N 48°6’48.7”
E 20°48’54.5”
 
Állatmentés, adományozás:30/232-1890,
Örökbefogadás, önkéntesség: 30/737-88-81
 
Számlaszámunk: 10102718-49389700-01000007
Adószámunk: 18435249-2-05
 
 
Képgaléria