Bemutatkozás


Az Otthont az Állatoknak Alapítványt 1993-ban alapította az Állatvédő Egyesület Veszprém, azzal a céllal, hogy egy veszprémi állatotthont hozzon létre a gazdátlanná váló kutyák, macskák számára. Az Alapítvánt 470-es sorszámmal jegyezte be a Veszprém megyei Bíróság a Pk 60045/1993./2.számú végzésével. Közhasznú minősítést 1999-ben kapott az Alapítvány. A tevékenység fő iránya az otthon létesítéséhez szükséges anyagiak gyűjtése és alapvető állatvédelmi tevékenység (állatok mentése, gazdához juttatása, a mentett állatok állategészségügyi ellátása, ivartalanítása, állatvédelmi ismeretterjesztés, oktatás, együttműködés az önkormányzattal). A gyakorlati és mindennapos állatvédelmi tevékenység elsősorban az Állatvédő Egyesület tevékenységében testesül meg, amit az Alapítvány szükség szerint támogat, illetve finanszíroz. Az állatotthon létesítésének előkészítése a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatával való együttműködés keretében történik. Ennek során megvásárlásra került egy 1,8 ha-os terület a város határában. A rendezési terv módosítása folyamatban van, ennek megtörténte után, várhatóan 2016. őszén kerülhet sor az építési engedély megszerzésére és az építkezés megkezdésére.   

Az alapítvány beszámolói, közhasznúsági jelentései elérhetők az Állatvédő Egyesület Veszprém honlapján, a veszpremiallavedok.hu honlapon.

 

Mire gyűjtünk?


Elsősorban az állatotthon megépítéséhez szükséges pénz összegyűjtésére fordítjuk a hangsúlyt, másodsorban állategészségügyi ellátásra és állatvédelmi ismeretterjesztésre fordítjuk a kapott adományokat. Az Alapítvány 1 %-ot és adományokat is köszönettel fogad. Az adományokat a 11748007 - 2008804 számú számláján tudjuk fogadni - köszönettel. 

Miként azt jeleztük az adminisztratív előkészítés szakasza 2016. végére lezárul és az év végén, 2017. elején megkezdődhet az építkezés.


Mire használtuk fel?


A korábbi évek adományaiból, az adó 1 %-ának félrerakható hányadából összegyűjtött pénz egy részéből gyakorlati állatvédelmi tevékenységet - állategészségügyi ellátást (ivartalanítás, oltás stb.) finanszíroztunk, illetve az állatotthon létesítéséhez szükséges terület megvásárlását és az adminisztratív területelőkészítés (termelésből kivonás, földhivatali eljárási költségek, kötelező szakértői szolgáltatások stb.) költségeit fedeztük, közel 2 millió Ft értékben.