Bemutatkozás


 Kedves Állatbarát!
 
A Pro Canibus Alapítvány 2000 decemberében jött létre, azzal a szándékkal, hogy a gazdátlan, kóbor állatok gyógykezelését támogassa. Az alapító- gyakorló állatorvosként -gyakran szembesült azzal a problémával, hogy jóhiszemű állatbarátok behozták a rendelőbe, a sérült, beteg kisállatokat. Egy ilyen gazdátlan kis beteg meggyógyítása sokszor jelentős összegbe kerül. Ennek finanszírozása nem várható el sem a megtalálótól, sem az ellátó állatorvostól. A meggyógyított kisállat gazdához juttatása további feladatot jelent. Ebben nagy szükségünk van állatbarát önkéntesek támogatására, akik megosztásokkal, közösségi marketinggel segítik az állatok ideiglenes vagy végleges gazdához jutását.
 
Feladatunknak tekintjük a gyerekek állatvédelmi célú oktatását is. Ennek keretein belül általános iskolák alsó tagozataiban szoktunk előadásokat tartani. Valljuk, hogy az állatokkal való helyes bánásmódot és tágabb értelemben a környezettudatos életmódot igazán ebben az életkorban lehet elültetni a gyermekek fejébe.
 
 
Köszönjük, hogy megtisztelte figyelmével bemutatkozásunkat és kérjük Önt,amennyiben módjukban áll és egyetértenek Alapítványunk célkitűzéseivel, támogassanak minket a céljaink elérésében adományukkal, illetve adojuk 1 %-ával.
 
Adószám: 18241642-1-43
Bankszámlaszám: MNB 10103881-45243400-01000007
 
Kérjük nyilatkozzon adója 1 %-áról!
 
Nagylelkű támogatásukban bízva az elhagyott cicák és kutyusok nevében tisztelettel üdvözli:
 
Dr. Zöldi Tamás alapító – Fazekas Kinga az Alapítvány Kuratóriumának Elnöke
 
"A halálból hoztuk vissza az elgázolt kiscicát" - olvassa el a Pro Canibus Alapítvánnyal készült interjúnkat.

Mire gyűjtünk?


 A Pro Canibus Alapítvány 2000 decemberében jött létre, azzal a szándékkal, hogy a gazdátlan, kóbor állatok gyógykezelését támogassa.Évről évre egyre több sérült állat kerül a látókörünkbe, ma már az ország egész területéről. Célunk a gazdátlan, sérült beteg állatok meggyógyítása, reghabilitációja és új gazdához juttatása.
Az iskolai ismeretterjesztés is fontos feladatunk, hiszen gyermekkorban kell elkezdeni a felelős állattartói magatartás kialakítását.
Ennek keretein belül tartunk általános iskolákban állatvédelmi -tágabb értelemben-környezetvédelmi előadásokat.

Mire használtuk fel?


Az alapítvány tevékenységét szinte 100 százalékban a felajánlott adó 1 százalékokból finanszírozza. Sajnos nagyon ritka az emberek önkéntes adományozása alapítványunk számára.

 

A bevétel 100 %-ban a sérült kóbor állatok gyógykezelésére fordítódik.

 Az alapítvány tisztségviselői munkájukat társadalmi feladatként, önzetlenül végzik, EGYETLEN FILLÉR TISZTELETDÍJ VAGY KÖLTSÉGTÉRÍTÉS NEM KERÜLT SOHASEM KIFIZETÉSRE!

 


Képgaléria