Bemutatkozás


Az országszerte már sokak számára ismert Tetovált Állatmentők Egyesület 2011 májusában került bejegyzésre, mint a Budapesti Állatmentők utóda.

 

Egyesületünk jelenleg 30 aktív főből áll, 10 vezetőségi tagunk van, akik különböző részfeladatok irányítását vállalták magukra.

Célunk a rossz körülmények között vegetáló, megkínzott, vagy balesetet szenvedett állatok megmentése. 

Magyarországon a nagymértékben jelen levő emberi brutalitás és állatkínzás miatt erre egyre nagyobb szükség van. 

Azon ritka csapatok közé tartozunk, akik bejelentés esetén vállalják a helyszínre való kiszállást.

Számtalan állat kobzását oldottuk már meg, vagy az állat gazdájának hozzájárulásával, vagy ellenállás esetén rendőri segítség bevonásával. Ezekkel az állatokkal gyakran az utolsó pillanatban érkezünk az állatorvosokhoz, csapatunk más tagjai pedig ez alatt az idő alatt megoldják a gazdához, vagy az ideiglenes befogadóhoz juttatásukat.

 

Nevünk és tevékenységünk híre egyre jobban elterjedt az elmúlt két évben, bejelentéseink száma jelentős mértékben nőtt.  A benzinköltséget, a telefonszámlát, az állatok orvosi kezeltetését, élelmezését, panzióztatását (amennyiben ideiglenes befogadóinknál éppen nincs szabad kapacitás) az egyesületünk tagjai és a támogatóink által biztosított adományokból fedezzük.

Adománygyűjtésre minden lehetőséget próbálunk megragadni, adománygyűjtő-dobozokat helyezünk ki partnereinknél, különböző rendezvényeken veszünk részt, ahol logónkkal ellátott ajándéktárgyakat ajánlunk fel adományért, ezen kívül Facebook oldalunkon a www.facebook.com/tetovaltallatmentok-on folyamatosan kiírjuk az éppen aktuális mentéseinket, orvosi beavatkozásokat a bankszámlaszámunkkal, ahová a szimpatizánsaink támogatást tudnak küldeni számunkra.  

Weboldalunkon a www.allatmentok.hu-n is nyomon követhetitek tevékenységünket, folyamatosan frissítjük az információkat a munkánkkal kapcsolatban.

 

Számunkra az állatmentés elhivatottság, szabadidőnkben, önkéntes alapon végezzük. Nagy szükségünk van azonban szimpatizánsaink támogatására, ugyanis a bejelentéseink számának növekedésével nem tudunk már lépést tartani.

Támogatókat és további ideiglenes befogadók jelentkezését várjuk ahhoz, hogy minél több, kínok közt élő állaton tudjunk segíteni.

 

Menhelyünk sajnos nincs, mentett állatainkat ideiglenes befogadóknál helyezzük el. Az ideiglenes befogadók felkutatása szinte a legnehezebb feladat számukra, ezért amennyiben anyagi lehetőségünk lenne rá, létrehoznánk egy rehabilitációs központot, ahová több állatot tudnánk fogadni, és személyre szabott módszerekkel szocializálni, gyógyítani őket, hogy alkalmassá váljanak az örökbeadásra.

 

Egyesületünk számára az örökbeadás sem egyszerű dolog, hiszen a legesélytelenebb állatokon igyekszünk segíteni. A legtöbb általunk mentett állat idősebb, keverék, sokan közülük nehezebben kezelhető. Mindezek ellenére az elmúlt években, átlagosan 100-120 állatot sikerült gazdikhoz juttatnunk, akikkel továbbra is tartjuk a kapcsolatot, hogy biztosak lehessünk abban, hogy jó helyre kerültek.

 

Mire gyűjtünk?


Álmunk és célunk egy rehabilitációs központ létrehozása, ahol lehetőségünk lenne még több állatot befogadni, ápolni, gyógyítani őket, személyre szabott programmal szocializálni, hogy alkalmassá váljanak az örökbeadásra!

További álmunk még felszerelt mentő autók beszerzése, mely nagyban megkönnyítené a helyszínekre, mentésekre való kijutásunkat!

Ezen dolgozunk jelen pillanatban is!


Képgaléria