Bemutatkozás


Az SOS Schnauzer Fajtamentő Egyesület egy fiatal szervezet, 2012-ben hoztuk létre. Maroknyi csapatunk elsődleges célja segíteni a gazdátlan, megunt, kidobott, gyepmesteri telepeken és menhelyeken lévő schnauzer és schnauzer keverék kutyáknak.

Saját menhellyel nem rendelkezünk, mentvényeinket ideiglenes családoknál helyezzük el, akik sajátként szeretgetik, nevelik, tanítják, gondoskodnak róluk.

Az egyesületet schnauzeres gazdik adományaiból és saját zsebből működtetjük, és a tavalyi évtől már lehetőségünk nyílt az adó  1%-ok gyűjtésére is.

Minden kis támogatásra nagy szükségünk van és nagyon örülünk, mivel folyamatosan kerülnek hozzánk a bajban lévő snacik, akik csak ránk számíthatnak.

Mire gyűjtünk?


A mindennapi mentések mellett fő célunk még, hogy létrehozzunk egy saját kis schnauzer-tanyát, ahol a későbbiekben el tudjuk helyezni és gondoskodni tudunk védenceinkről.

 

Kérünk minden szakállas kedvelőt, hogy támogassa Egyesületünket adója 1%-ával, hiszen a kis, kevésbé ismert szervezeteknek hatalmas segítség az innen kapott támogatás, így nekünk is.


Mire használtuk fel?


2015. évben gyűjthettünk először adó 1%-ot, mivel ez volt az első alkalom, nem tudtuk mire számíthatunk.

2015-ben összesen 205 fő ajánlotta fel nekünk adója 1 %-át, ami összesen 860.390 Ft támogatást jelentett.

Ez az összeget a gondozásunkba kerülő kutyákra fordítjuk, minden kutyánkat veszettségi és kombinált oltással, chipezve, féreghajtva és ivartalanítva adunk örökbe. Mi intézzük a kutyák fuvarozását, hogy eljussanak a befogadókhoz, valamint minden örökbeadáskor mi visszük házhoz a kutyát az új gazdája otthonába.

Az elmúlt évben duplájára emelkedett a mentéshez kerülő kutyák száma, és folyamatosak a megkeresések, a segítségre váró kutyák létszáma pedig egyre nő.


Képgaléria