Bemutatkozás


A 2020 novemberében alapított Alapítványunk célja a tokaji borvidék, ezen belül különösen Tállya és környéke hagyományainak, borkészítési tradícióinak felkutatása, ápolása, megismertetése, valamint a technológiai innováció elősegítése annak érdekében, hogy erősítse a tokaji borvidék, különösen Tállya és környéke jelentőségét és súlyát Magyarország és az egész világ borászati, kulturális és turisztikai térképén.

Célkitűzéseink érdekében az Alapítvány tudományos kutatásokat, rendezvényeket szervez, irányít és támogatja a borászathoz és a kísérő tevékenységekhez kapcsolódó innovatív technológiák hasznosítását. Az elmúlt években számos előadást szerveztünk, Tállya és Abaújszántó régi képeslapjairól szóló köteteket adtunk ki és kiállítást szerveztünk.

Mire gyűjtünk?


Múlt és jövő: A 2023-ban tállyai és rátkai  dűlőkről szóló történeti kiadvány további bemutatása, tállyai Kerekdomb és abaújszántó Ivó-nap keretében szeretnénk programot előadást megvalósítani. Tállyai Libadalom szervezés és bort, borászatot bemutató programok szervezése. Applikáció fejlesztése Tállya zsidó örökségéhez kapcsolódva, illetve a tokaji borvidék felvidéki kapcsolataira hangolva.


Mire használtuk fel?


2023-ban kapott az alapítványunk 1%-os felajánlást. A kapott összeget az 1783-as tállyai és rátkai dűlőösszeírást tartalmazó kötetünk megjelentetésére, a tállyai Kerekdomb fesztivál keretén belül megvalósult programunkra és a tállyai Libadalomra használtuk fel.


Videó