Bemutatkozás


 A Vadmadárkórház célja a vadon élő, sérült madarak gyógyítása, azt követően - ha lehetséges- visszaengedésük a szabad természetbe, maradandó károsodás esetén élethosszan tartó gondozásuk, az ezen tevékenységgel kapcsolatos oktatás, nevelés, szemlélet formálás, ismeretterjesztés, a természet védelme. Nem teszünk különbséget, minden sérült madarat fogadunk.

 

A Vadmadárkórház kizárólag magánadományokból működik. Ebből fedezzük a fenntartását, gyógyszerek megvásárlását, az állatok ellátását.

 

Dr. Berkényi Tamás és felesége, Lauschmann Ildikó pedagógus, drámapedagógus hozták létre és működtetik a VADmadárkórház gyermekeknek valamint felnőtteknek szóló Madármentés-Lélekmentés című szemléletformáló programját.

 

Hiszünk abban, hogy tevékenységünk hat a minket megismerő emberek gondolkodására, a magunk módján hozzájárulunk, hogy világunk kicsit jobbá váljon.

 

Ha támogatásra méltónak itéli a munkánkat, kérjük segítsen adományával!

 

 

https://www.facebook.com/vadmadarkorhaz

Mire gyűjtünk?


Az elmúlt évek során a Vadmadárkórház országszerte ismertté vált, egyre több madár érkezett a kórházba, melyek gyógyítása, gondozása, tartása, etetése egyre nagyobb feladatot jelent.


Mire használtuk fel?


A beérkező adományokat és felajánlásokat a sérült, beteg madarak gyógykezelésére, ellátására és a tartósan sérült, ezért élethosszig gondozásra szoruló madarak ellátására fordítjuk minden évben.

 


Képgaléria

Videó