Bemutatkozás


Egyesületünk 2015-ben alakult. Fő tevékenységünk a szemléletformálás. Feladatunk az érdeklődők tájékoztatása, ismereteik bővítése az állatokra (különösen a hétköznapi szóhasználattal jellemzett "haszonállatokra") és a növényi táplálkozásra vonatkozóan. Segítségnyújtás az életmódváltáshoz előadások, klubok, találkozók szervezésén, ismeretterjesztő filmek és videók magyar nyelvű feliratozásán, kiadványok szerkesztésén, valamint rendezvényeken történő részvételünkön keresztül.

Az Egyesület politikai és vallási tevékenységet nem folytat, valamint politikai és vallási szervezetektől is független, és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

Kommunikációnk erőszakmentes és oktatási jellegű.

Tevékenységünk eddig elsősorban Budapesten valósulhatott meg, azonban szeretnénk országszerte is egyre több információt és segítséget adni az etikai, környezetvédelmi vagy egészségi okból növényi étrendet választóknak.

Mire gyűjtünk?


Egyesületünk általános működéséhez fogadjuk az adományokat, melyből legnagyobbrészt a Vegán Világ című magazinunk és az állatvédelmi szórólapunk nyomdaköltségét tudjuk finanszírozni (limitált példányszámot nyomtatunk, leginkább az online terjesztést részesítjük előnyben), emellett az eseményeinkhez, rendezvényeinkhez szükséges terembérleti díjakat, alapanyag- és eszközbeszerzést, hirdetési díjakat és további egyéb felmerülő, alkalmi költségeket (később tervezett kampányokat) tudunk kifizetni. A kapott adományokat minden esetben a szemléletformálás érdekében és azzal kapcsolatosan használjuk fel.


Mire használtuk fel?


A beérkezett adományokat magazinunk, szórólapok, könyvek nyomtatására használtuk fel, eseményeket szerveztünk (Kezdő Vegán Klub, Piknik), rendezvényeken vettünk részt info-standdal, valamint az eseményeinkhez szükséges alapanyagokat és eszközöket vásároltunk (3x3m-es sátor, zászló és molinó, összecsukható asztal, catering eszközök, növényi élelmiszerek kóstoltatáshoz, stb.).

Honlapunkon megtalálható a 2020-as év részletes szöveges értékelése.


Képgaléria

Videó