Bemutatkozás


Alapítványunk 1999-ben alakult, amikor néhány állatbarát nem nézhette tétlenül, hogy környezetében sok a kóbor kutya, és életük a gyepmesteri telepen fejeződik be!

 

2002-től működik kutyaotthonunk, ami a kezdti 21 kutyával szemben mára már 130 kutya gondozását biztosítja.

 

Szinte a nulláról indultunk, de évről-évre fejlődtünk napjainkig, s mostanra értük el, hogy kutyáink kisebb-nagyobb  kennelekben vannak, négy nagyobb udvaron ill. néhányan a menhely területén szabadon.

 

Munkánkat nagy odaadással végezzük, hiszen ezt a feladatot nem lehet akárcsak egy napra sem felfüggeszteni. A menhely vezetőjén kívül négy közmunkás látja el a kutyák körüli munkákat és néhány önkéntes látogatja menhelyünket minden hétvégén.

 

Néhány helyi állatbarát támogatásán túl sikerült holland állatbarátok és svájci állatvédő szervezet segítségére találnunk, akik révén  alakult ki mai külsőnk.

 

Bevételeink legnagyobb része mégis az adó 1%-a felajánlásokból származik.

 

Kutyáink elhelyezésére, egészségük megóvására, jó közérzetük biztosítására nagy hangsúlyt helyezünk, a nőstények mind ivartalanítva vannak a nemkívánt szaporulat elkerülése céljából. Ehhez anyagi lehetőségeink függvényében néhány kutyatulajdonosnak is segítséget nyújtunk.

 

Folyamatos hirdetésekkel keresünk kutyáinknak szerető, gondoskodó gazdát.

 

Mottónk: Minden kutya megérdemel egy otthont, de nem minden otthon érdemel meg egy kutyát.


 

 

Mire gyűjtünk?


A régi kenneljeink már eléggé elkorrodálódtak, folyamatos javításra szorulnak.  A tetőzet eléggé lyukacsos, rendre beázik.

 

Ha anyagi lehetőségeink lehetővé teszik és találunk megfelelő szakembert, szerét ejtjük a javítási munkáknak.

 

A 2016-os téli olvadás során egyes kennelek ill. udvarok, valamint a menhely területének egyes részei víz alá kerültek. 2017-ben jelentős mennyiségű  zúzottkő szétterítésével kívánjuk ezt a problémát orvosolni.


Mire használtuk fel?


Az adó 1 %-át az elmúlt évek során mindig az állatok etetésére, orvosi ellátására valamint az ott dolgozók bérének egy részére haszáltuk fel (pár évig volt saját erőből fizetett munkaerőnk, ill. ha a közmunkabér nem érte el a 100 %-ot).


Képgaléria