Jelenleg több tízezer civil szervezet működik Magyarországon. Adód 1%-ának felajánlásával ingyen támogathatsz egy arra érdemes ügyet. De melyik legyen az? Elmondom nektek, én mi alapján választottam!
 

Bizalom és egy kis kutatás :) 

Nézzük meg a civil szervezet facebook oldalát, weblapját, adó1százalék adatlapját. Így jobban megismerhetjük mivel foglalkoznak nap mint nap, hogyan gondolkodnak, kommunikálnak, mik a céljaik. Bízzunk a benyomásainkban! Sok mindent elárul, ha egy inaktív közösséggel találkozunk, ahol nincsenek friss bejegyzések. Törekedjünk olyan szervezetet választani, aki nem csak a NAV, de számunkra is átlátható tevékenységet űz! :)
 
 
 

Arcok a szervezet mögött.

Bizalomgerjesztő, ha valós, hiteles emberek képviselik a szervezetet.  Ilyenkor a szervezet tagjai örömmel és motiváltan mutatják meg önmagukat és céljaikat. Ebből láthatjuk, hogy nem fantom-ügyről van szó, hanem valós történetekről.
 

Madarat tolláról, civilt barátjairól! :)  

Nézzük meg a közösségi oldalak hozzászólásait, értékeléseit, aktív párbeszédeit. Sokminden kiderülhet - akár pozitív, akár negatív visszajelzések formájában, de akár a szervezet párbeszédeinek stílusa alapján is.
 
 
 

Közvetlenül segít - és nem pénzgyűjtő szervezet. 

De mitől pénzgyűjtő egy szervezet? Attól, hogy nem saját tevékenységére kér segítséget, támogatást. Egy számomra igazi szervezet tevékenységéhez szorosan kapcsolódik a támogatások felhasználása.

 

Kedvesség, együttérzés és szeretet hatja át őket.

Végeredményben talán a legfontosabb, hogy támogatásod olyan helyre kerüljün, ami számodra is fontos és csupaszívvel, szeretettel gondolsz majd támogatottjaidra!
 
 
 
Kislányommal, Szofival ezt a mosoly-szelfit küldtük a kórházakban fekvő beteg gyermekek bátorítására
 
Számomra ez a szervezet évek óta a Gyermekgyógyítók. És Neked? :)
 
 
Szerző
Ivanyos Judit