A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságánál már hagyomány, hogy forgalmas helyszínekre történő kitelepüléssel is támogatja az adózókat a személyi jövedelemadó bevallással kapcsolatos ügyintézésben.
 
A kihelyezett ügyfélszolgálatokon a NAV munkatársaitól lazább, kötetlenebb hangulatban lehet segítséget kérni a személyi jövedelemadó bevallással kapcsolatban felmerült kérdéseket illetően. Aki elakadt az szja bevallás kitöltésében, az 1+1% felajánláshoz van szüksége segítségre, vagy a bevallási tervezet kiegészítésénél bizonytalanodott el, - mert nem csak munkáltatótól, kifizetőtől származott jövedelme, - bátran fordulhat az ügyintézőkhöz.

Szívesen segítenek az olyan speciális helyzetekben, amikor valaki munkaviszony mellett átalányadózó egyéni vállalkozóként tevékenykedett, vagy adókedvezményre volt jogosult, ingatlant vagy ingóságot adott el, vagy részvényekkel rendelkezett, esetleg kripto valutával kereskedett tavaly.

Az adóhivatal munkatársai akkor is rendelkezésre állnak, ha az ügyfélkapus azonosítással akadnak problémák, mert lejárt az adózó jelszava, vagy elfelejtette azt, netán most szeretne ügyfélkaput nyitni. Ügyfélkapus regisztrációra még most is érdemes időt szánni, hiszen az eSZJA portálra történő belépést követően mindenki láthatja, és módosíthatja, jóváhagyhatja az adóhatóság által elkészített bevallási tervezetet.
 
Májusban négyszer találkozhat a kihelyezett ügyfélszolgálatokkal az alábbi időpontokban és helyszíneken:
  • 2023. május 11. csütörtök 8:00-13:00 óra között Újpesti Piac
  • 2023. május 11. csütörtök 14:00-18:00 óra között Auchan Áruház Aquincum Óbuda
  • 2023. május 13. szombat 8:00-14:00 óra között Újpesti Piac
  • 2023. május 13. szombat 8:00-13:00 óra között Auchan Áruház Aquincum Óbuda
 
Amennyiben mégis inkább valamelyik központi ügyfélszolgálaton járna el személyesen, akkor azok címéről és nyitvatartásáról az ügyfélszolgálati keresővel informálódhat a legegyszerűbben, sőt az oldalon online időpont foglalásra is van lehetőség.
 
kép forrása: Pixabay
 
Szerző
Szabó Éva