A Bátor Tábor az otthon. Egy álom. Sőt, maga a mennyország. Forró nyári napon egy tökéletes hűsítő limonádé. Adrenalin-bomba. Egy varázsbuborék a nagyvilágban. Sziget, ahová a hajótörött kiúszik. A Bátor Tábor maga az újjászületés, ahol újra megtanulunk boldognak lenni, és visszanyerjük az önbizalmunkat. Olyan, mint a szabadság, magát a korlátok legyőzését jelenteti. 
 
Nem, a Bátor Tábor egy hatalmas madárfészek, ahová mindig visszatérhetnek a drága, sokszínű madarak. A Bátor Tábor olyan, mintha a világ összes mosolya, nevetése és vidámsággal teli pillanata egy helyen lenne összegyűjtve egy héten át. A Bátor Tábor egy hógömb sok kicsi szeretetteljes emberrel. Közel két évtizedes fennállásuk óta így, és ehhez hasonlóan fogalmazták meg a táborozók, hogy mit jelent számukra a Bátor Tábor.
 

A Bátor Tábor 17 éve dolgozik azért, hogy a súlyosan beteg gyerekek és családtagjaik életébe visszahozza azokat az értékeket, amiket a betegség elvett tőlük: a nevetést, az önfeledtséget és az életbe vetett hitet. A 2001-ben még 70 főt fogadtak két turnusban, 2018-ban már közel 1000 táborozó - daganatos és krónikus betegséggel élő gyermekek és hozzátartozóik – részesülhetett élményterápiás programjaikban. Eredményeik kézzel foghatóak: a Yale Egyetemmel végzett közös kutatásuk kimutatta, hogy táborozóik több mint 2/3-ának nőtt az önbizalma, javultak társas kapcsolataik, és a tábor után bátrabban vágtak bele új dolgokba. Hasonló arányban javult az orvosi személyzethez illetve a gyógyszerszedéshez való hozzáállásuk is. 
 
 
Ha egy gyermeknél súlyos betegséget diagnosztizálnak, az egész család élete a feje tetejére áll. A hétköznapokat már nem az óvodai, iskolai teendők határozzák meg, hanem a sokszor fájdalmas és félelmetes kórházi kezelések. A család elsődleges élettere a tanteremből a kórterembe kerül, a játszótér már-már elérhetetlen távolságban lesz. Fehér falak, köpenyes–maszkos emberek veszik őket körül, akik érthetetlen nyelven nevezik meg betegséget. Anya, apa aggódik, a tesókkal a kapcsolat megszakad, hiszen sokszor sok száz kilométerre kerülnek egymástól. A beteg gyereknek olyan megpróbáltatásokkal kell szembenéznie, ami egy felnőttnek is kihívást jelentene.

Van egy hely azonban, amit azért hoztak létre, hogy ezek a családok békére leljenek és új erőre kapjanak. A Bátor Táborban ugyanis visszaadják mindazt, amitől a betegség megfosztotta őket: az önfeledtséget, a nevetést, a közösséget. A hitet abban, hogy saját életük urai tudnak lenni.
 
 
A tábor önkéntes segítői különféle kihívások elé állítják a táborozókat. Fejlődni ugyanis akkor tudunk, ha nem a megszokott környezetünkben végezzük rutinfeladatainkat, hanem a komfortzónánkból kilépve szerzünk új tapasztalatokat magunkról és a világról. A gyerekek a táborban lovagolhatnak, evezhetnek, falat mászhatnak, táncolhatnak, kézműveskedhetnek; teljes érzelmi biztonságban találhatnak rá a bennük rejlő erőre. Az új élményeknek köszönhetően a táborozók olyan tulajdonságokat fedeznek fel magukban, melyek segítenek nekik a betegséggel való megküzdésben.

Segítsen nekik Ön is személyi jövedelem-adója 1%-ának felajánlásával! Magyarországon az adózók fele nem él ezen jogával, így körülbelül 12 milliárd forint marad az államkasszában.
Segíts, hogy újra gyerekek lehessenek!
 
Adószámunk: 18107913-1-41