Az S.O.S. Leukémiás Gyermekekért Alapítványt 20 éve alapították azért, hogy anyagi és lelki támogatást nyújtsanak a leukémiában szenvedő gyermekek és családjaik részére, és a kórházak eszközfejlesztésével segítsék a kezelésüket.
 
 
A rákos betegségek diagnosztizálása minden évben 250 ártatlan gyermek életét változtatja meg. A megfelelő kezelés azonban megmentheti őket a borzalmaktól. Ma már több mint 70%-uk meggyógyulhat! A társadalombiztosítás azonban sehol a világon nem képes egyedül megteremteni a leukémia kutatásához és gyógyításához szükséges anyagi feltételeket.
 
Az S.O.S. Leukémiás Gyermekekért Alapítvány küldetése, hogy hídként összekösse a kis betegeket a segítő adományozókkal az egészségügyi intézményeken keresztül. Az elmúlt 20 évben összesen 250 millió forint támogatást tudtak közvetlenül a kórházaknak és a beteg gyerekek családjainak nyújtani. Ebbe beletartozott a gyermekonkológiai központok műszerfejlesztése, a hátrányos helyzetű gyerekek rendszeres gyógyszerellátása, a daganatos beteg gyermeket nevelő családok és gyerekek támogatása a hosszan tartó kórházi ápolás során, és a gyermekosztályok bútorozása, felújítása.
 
2017-ben 35 családnak tudtak anyagi támogatást nyújtani, hogy az „Otthoni rehabilitációs program” keretében steril körülmények legyenek kialakítva; táplálék kiegészítők, vitaminok, fertőtlenítőszerek, ágyneműk és azok tisztítása, gyógyászati segédeszközök, szájmaszk, hőmérő, vérnyomásmérő, lábzsák, magántanár felzárkóztatáshoz, egyéb otthoni egészségügyi szolgáltatások gyógytorna finanszírozásához.
 

 
Orvosi műszerfejlesztéssel támogatták a Baranya Megyei Kórházat (Pécs), Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházat (Miskolc), a Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat, ahol steril szobát alakítottak ki, illetve a Daganatos Betegek Rehabilitációs Otthonát.
 
Kérjük, személyi jövedelemadójának 1%-ának felajánlásakor gondoljon a rákbeteg gyermekekre! Befizetett adójának 1%-ával most Ön is hozzájárulhat a leukémiás és daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek gyógyításához, életminőségük javításához! Tartozzon azok közé, akik jótékonysági szervezetek javára rendelkeznek adójuk egy százalékáról, hiszen most gyermekéleteket menthet meg közreműködésünkkel! Köszönjük!
 
Adószámuk: 18682238-2-43