Az adójának egy százaléka az az összeg, amivel ön rendelkezhet: megmondhatja az államnak, mire költse az ön által befizetett pénzt. Sok kicsi sokra megy, viszont akik ezen a listán szerepelnek, azoknak nekik ne ajánlja fel, mert az az összeg kárbavész.

A kizárás nem érinti a kedvezményezettek előzetes regisztrációját, de a kizárás évében -2019-ben - a kedvezményezett nem jogosult a felajánlásokra.A kimutatásban azon civil kedvezményezettek adatai szerepelnek, amelyeket az állami adó- és vámhatóság 2018. december 31-ig jogerőre emelkedett határozatában az alábbi okok valamelyike miatt zárta ki a 2019. rendelkező évben tett, szja 1%-os felajánlásokból történő részesedésből.

  • A kedvezményezett nem küldte meg az állami adó- és vámhatósághoz a részére átutalt szja 1%-os összeg felhasználására vonatkozó adatokat tartalmazó (11-16KOZ számú) elektronikus közlemény(eke)t.
  • A kedvezményezett a közleményében számszaki hibás adatokat közölt, vagy nem az elszámolandó összeget szerepeltette, és az állami adó- és vámhatóság által az adatok javítására kitűzött határidőt elmulasztotta.
  • Az állami adó- és vámhatóság az átutalt szja 1%-os összeg közcélú tevékenységnek megfelelő felhasználásának az ellenőrzése során megállapította, hogy a kedvezményezett a közleményében valótlan adatot közölt.
  • A kimutatás a megnevezésük szerinti karakter- és betűrendben tartalmazza a civil kedvezményezettek adatait.
 

A közzétett listát az adóhatóság folyamatosan frissíti, a legfrissebb listát itt találja.
 
Ha netán a listán kizártként megtalálta azt a szervezetet, akinek ajánlotta volna az egy százalékát, használja szervezetkeresőnket, melyet a főoldalon talál meg! Találjon másik szimpatikus egyesületet, amelynek egyetért a céljaival és támogatásra méltónak találja!
 
forrás: nav.gov.hu

     
Szerző
Mirkó Anna