Rita és Robi testvérek. Nagyobb testvérük óvó védelmében érkeztek az SOS gyermekfaluba. Szüleik súlyosan elhanyagolták őket, sokszor nem volt mit enniük, testi és szellemi fejlődésük elmaradt társaikétól, nem jártak óvodába, iskolába. Pedig ök szerettek volna családban felnőni, ahol szeretik őket.
 
Magyarországon évente több mint 23 000 gyermeket ér olyan súlyos trauma, amely miatt ki kell emelni őket saját családjukból.
 
 
Az SOS Gyermekfalvak azért jött létre, hogy otthont és szeretetet nyújtson a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Fontosnak tartjuk, hogy hasonló körülmények között nőjenek fel, mint azok a társaik, akik stabil családi háttérrel vághatnak neki az életnek.

Az SOS gyerekek családias környezetben élnek nevelőszülők biztonságot adó szeretetében. A házakban akár 6-8 gyerek számára is van hely, így a vér szerinti testvérek – mint Rita és Robi is – együtt maradhattak.
 
Rita és Robi mára már okos iskolások, együtt mennek reggelente, és a lemaradásokat is már szépen behozták.
 
Kérjük, ajánlja fel adója egy százalékát az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek fejlesztésére!
SOS Adószám: 18258772-1-43
 
Amennyiben a NAV készíti el az adóbevallását, akkor az úgy nevezett „17EGYSZA” nyomtatványt kell kitölteni saját adatokkal és az SOS Gyermekfalvak adószámával.
Egy átlagos adófelajánlásból egy pszichológus egy órai munkáját tudjuk biztosítani egy gyermek számára, amely az átélt súlyos traumák feldolgozását segíti.
 
Ajánlja az SOS-t barátainak, ismerőseinek!
 
Adjunk szerető otthont minden gyermeknek – együtt!