„A Bátor Tábor egy olyan hely, ahol sokat átélt gyerekek és családok kapnak hathatós segítséget ahhoz, hogy a mindennapokból kiszakadva lerázhassanak egy jó csomót a rossz élményeikből, és jókkal tölthessék fel az üres helyeket. Ebből a táborból senki nem távozik üres kézzel vagy lélekkel. Az én bottal járó kisfiam is annyit gyalogolt egy nap, olyan dolgokat megtett, amiket korábban gondolni sem mertem, és biztos, hogy beépült a kis fejébe, hogy ha ezeket a dolgokat meg tudta tenni, akkor még sokkal többre is képes. A legnagyobb élmény számomra az önkéntesekkel való találkozás volt, mert hihetetlenül jó példát mutattak nekünk és a gyerekeknek is.” (Orsi, egy táborozónk anyukája)
 
 
A Bátor Tábor Alapítvány immár 15 éve adja vissza a daganatos és krónikusan beteg gyerekeknek a bátorságot és a gyógyulásba vetett hitet. 2001-ben még 62 táborozóval, néhány lelkes magánszemély kezdeményezésére indult el a Bátor Tábor. Idén már több mint 1000 táborozó, az elmúlt 15 évben összesen több mint 7000 fő meríthetett erőt és önbizalmat a gyógyuláshoz ingyenesen élményterápiás turnusainkban.
 
A Bátor Tábor egy egyedülálló hely Magyarországon, ahol a súlyosan beteg gyermekek és családjuk számára élménnyé válik a gyógyulás.
 
 
A tavasztól őszig tartó turnusok alatt rengeteg örömben és sikerélményben van része a gyerekeknek – csupa olyan érzés, amiből a hosszú és fájdalmas kórházi kezelések idején nemigen jut nekik. De a táborban újra gyerekek lehetnek. Az előző héten akár még a kórházi ágyban fekvő gyermek a Bátor Táborban biztonságos körülmények között, állandó orvosi felügyelet mellett minden olyan élményt megkaphasson, amit a betegség elvett. Magaskötél-pályán kalandozhatnak, íjászkodhatnak, zene-, kézműves- és fotóprogramon vehetnek részt. A táborban alkalmazott élményterápiának köszönhetően pedig kutatásokkal igazoltan nő a gyerekek önbizalma is.
 
 
2016-ban útjára bocsátottuk a GO! Tábor Bárhol programunkat, amelyet fővárosi és vidéki kórházakban tartunk. A program célja, hogy a Bátor Tábor élményterápiás programjai olyan, súlyosan beteg gyerekekhez is eljussanak, akiknek nincsen lehetősége eljönni a táborba.
Ha szívesen támogatod a Bátor Tábor céljainak megvalósítását, adód 1%-ával hozzájárulsz, hogy még több beteg gyermek és családja számára legyen élmény a gyógyulás. Köszönjük!
 
Adószámunk: 18107913-1-41
www.batortabor.hu/egyszazalek
 
Bátor Tábor Alapítvány
1135 Budapest, Reitter Ferenc u. 46-48.
batortabor@batortabor.hu
 
 
A Bátor Tábor a számok tükrében…
 
8000
2001 és 2015 között több 7452 táborozó vett részt ingyenes programjainkon. Idén érkezik a 8000. táborozónk.
 
1000
2016-ban is közel 1000 táborozót várunk turnusainkba ingyenesen, ahol lehetőségük nyílik olyan programok kipróbálására, amelyekben betegségükből kifolyólag máshol nemigen vehetnek részt. Itt erőt és eszközöket kapnak a betegséggel való megküzdéshez.
 
2300
2001 óta már 2341 jól képzett önkéntes segíti programjainak megvalósítását.
 
61
Összesen 47 magyar és 14 külföldi kezelőközponttal állunk kapcsolatban. Ez garantálja, hogy a kiválasztást olyan szakemberek végzik, akik a gyermeket, családot a legjobban ismerik.
 
5
Öt betegségcsoportból érkeznek hozzánk gyerekek. Táborozóink daganatos betegséggel, hemofíliával, diabétesszel, krónikus ízületi gyulladással, vagy IBD-vel élő gyermekek.