Bemutatkozás


Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány 2012 év végén kezdte meg hivatalos működését. Az alapítvány olyan aktivistákból áll, akik évek óta szívvel, lélekkel segítik, mentik a bajba jutott állatokat. Tagjaink elkötelezettek és hivatásként kezelik az állatvédelmet és az állatmentést, ezért hatékonyan és gyorsan tudnak fellépni, ha egy bajba jutott ártatlan lény segítségre szorul.
A kuratóriumi tagok és az önkéntesek mind ellenszolgáltatás nélkül tevékenykednek.

Alapítványunk egyedülállósága abban rejlik, hogy tagjai vegan életmódot folytatnak, nem fogyasztanak állati eredetű “ételeket”, elkerülik az állatokon tesztelt kozmetikumokat és tiszítószereket, nem hordanak szőrmét, bőrt, selymet, gyapjút, tollat. Nem támogatjuk az állatos cirkuszokat,delfináriumokat sem más olyan tevékenységeket ahol állatokat használnak ki. A tudatosságra törekszünk és kampányainkkal erre az útra igyekszünk terelni a követőinket, akik már közösségi oldalunkon közel 17.000-en vannak (Állatmentő Sereg) . Egyedülálló kampányainkhoz számos állatvédelmi szervezet és civil csatlakozik. Ilyen nagysikerű kampányunk volt, a “Testet testért”, mellyel a felesleges állatkísérletekre hívtuk fel a figyelmet. “Ivartalaníts örökbe” kampányunknak köszönhetően közel 300 állat ivartalanításához járulhattunk hozzá.

Mire gyűjtünk?


Legfőbb feladatainkra, úgymind:
Az állatkínzások, állatbántalmazások, felelőtlen, hanyag állattartás áldozatainak megmentése, gyógyítása és elhelyezése ideiglenes vagy végleges gondozásba.
A felelős állattartásra való felhívás, adott esetben felszólítás, ha szükséges, hatósági segítséggel.
Más állatvédelmi illetve állatmentő szervezetekkel való együtt működés.
Összefogás a bántalmazott, sérült, segítségre szoruló állatokért.
Különböző menhelyeken való munkálatok, felújítások, bővítések, kreatív tevékenység.


Mire használtuk fel?


2016-ban vagyunk jogosultak először az adó 1%-ra. A kapott összeget kóbor macskakolóniák ivartalanítására, balesetet szenvedett állatok megmentésére és a gondozásunkban lévő állatokra használunk fel, legyen az kutya, macska, madár vagy bármilyen más állat.


Képgaléria