Bemutatkozás


2003. február 07-én hoztuk létre kiemelkedően közhasznú állatvédő szervezetünket, a Mentsvár az Állatokért Alapítványt.

 

Ennek első lépéseként 2005 októberében létre hoztuk Ideiglenes Befogadó Telepünket Kecskemét külterületén, Kisfái 211. sz. alatt.

 

2006. július 28-án megkaptuk az állatmenhely működtetéséhez szükséges engedélyeket így Ideiglenes

 

Befogadó Telepünk ettől kezdve hivatalosan állatmenhelyként üzemel. 2011. augusztus 11-én menhelyünk üzemeltetését átvette a német testvérszervezetünk. A komoly szakmai múlttal rendelkező egyesület szakszerűen látja el a telepünkön élő állatokat. 2012 őszén a mentsvár területén oktatási céllal egy kiképző centrumot építettek fel, amit alapítványunk anyagilag is támogatott. Az együttműködés kiváló a két szervezet között, hiszen a cél egy: a rászoruló állatok minél humánusabb ellátása, új gazdihoz juttatása. Alapítványunk, együttműködve a német szervezettel, elsősorban a beteg és idős kutyák rehabilitációját, azok új gazdához jutását szorgalmazza. Folyamatos munkát végzünk ivartalanítási akciók, gazditalálkozó szervezésében, szakértők segítségével oktatás, ismeretterjesztő, szemléletformáló előadások lebonyolításában.

 

Az 1%-os szórólap nyomtatása és a különböző médiumokban megjelent hirdetéseink is ezt a célt szolgálják. Az országban több rászoruló menhelyet is támogatunk, táppal, hússal vagy oltó anyaggal.

 

Legutóbb parvo vakcinával segítettünk..( lásd a köszönő levelek www.mentsvar.hu) Úgy gondoljuk bárhol is élnek, ....a rászoruló állatok védelme, ellátása a beteg és idős állatok gyógyítása alapítványi célunkat szolgálja. Munkánkkal, szeretnénk elérni, hogy az állatokkal való kíméletes bánásmód, tudatos magatartás és a felelős, humánus állattartási, állatvédelmi kultúra minél szélesebb körben elterjedjen, hogy kedvenceinkre mihamarabb szebb, biztonságosabb, szeretet teljesebb, „életszerűbb” élet várjon.

Mire gyűjtünk?


A szegény megkínzott állatok sorsának jobbátételére...orvosi kezelésekrel..minél előbb biztonságos helyre juttatására....majd szerető családokhoz juttatásukra.


Mire használtuk fel?


Kennel sorok építésére, orvosi számlák kifizetésére, gyógyszerekre, élelemre.

Rossz körülmények között élő kutyák megsegítésére , akiket ugyan szeretnek a gazdák csak az anyagi körülményeik nem jók.

Ivartalanítási akciók, chipezési akciók 4