Bemutatkozás


Alapítványunk a társadalom legkisebb egységére, a családra fókuszál

Segíti a testi, lelki és értelmi fejlődési problémák korai stádiumban való felismerését és fejlesztését egészen a felnőtté válásig, továbbá a rászoruló családok tagjainak testi és lelki fejlődését.
Ennek keretében támogatja a fiatalok kulturált kapcsolatkeresését, a családtervezés folyamatát, valamint a gyermekek harmonikus fejlődését, a szülők támogatását.

 

Mire gyűjtünk?


 

Ennek érdekében az Alapítvány a következő közfeladatokat látja el

Gyermekek és fiatalok testi, lelki, értelmi fejlődésének biztosítása, tehetséggondozás, esélyegyenlőség elősegítése, szociális tevékenység.
Veszélyeztetett gyermekekről és fiatalokról való gondoskodás, beilleszkedésük segítése, gyermek- és ifjúságvédelem.
Sajátos nevelési igényű gyermekek és magatartászavarral küszködő gyermekek fejlesztése és beilleszkedési lehetőségeinek megteremtése, kisgyermekkori fejlesztés, képességfejlesztés, szakosodott intézmény létrehozatala, támogatása, nyelvtanulás elősegítése.
A mély szegénységben, hátrányos helyzetben élő és rászoruló családok lelki segítése, támogatása, családsegítés.


Mire használtuk fel?


 

 Az elmúlt években elsősorban krízishelyzetben lévő, hajléktalan családoknak nyújtottunk segítséget: szülőcsoportokat és gyermekcsoportokat vezettünk. A korai anya- gyermek kötődés megerősítésére, fejlesztésére hoztuk létre baba- mama csoportjainkat.
Megfordultunk óvodákban, iskolákban, szerveztünk tábort, lebonyolítottunk szülinapi zsúrokat.
Az élménypedagógia eszközrendszerét felhasználva, a drámapedagógia elemeire építve tartjuk foglalkozásainkat, a gyermekpszichodráma segítségével próbáljuk kibogozni a lelki gubancokat.

 


Képgaléria