Bemutatkozás


A Csömöri Állatvédő Civil Szervezet – Kutyamenhely

 

Egy maroknyi, lelkes, állatszerető ember összefogásában 1999-ben létrejött a Csömöri Állatvédő Civil Szervezet, hogy megpróbáljunk segíteni a kidobott, elhagyott, gazdátlan kutyákon. Pár nap gondoskodás után is az szívünkhöz nőttek kis védenceik és reméltük, hogy mi találunk nekik mihamarabb gazdit, és nem kerülnek gyepmesteri telepre.

 

2009-ben, egy másik egyesület támogatásával, sikerült új, nagyobb, szebb és biztonságosabb menhelyet felépítenünk, ahol már áram- és vízellátás is a rendelkezésünkre állt. Emellett sikerült felépíteni a lábadozó kisházat, a sérült, műtött kutyák elhelyezésére. A menhely jelenleg 20 kennellel működik, folyamatos teltház mellett. Általában 35-38 kutya áll a gondozásunkban, amely bőven kimeríti a teltház fogalmát.

 

A szuka kutyák kizárólag oltva, ivartalanítva és chipezve kerülhetnek gazdihoz, de sok esetben a kan kutyákat is ivartalanítjuk, illetve természetesen oltatjuk, chippel látjuk el, ehhez mérten az állatorvosi költségek tetemes összeget elvisznek a menhely pénztárából.

 

Védenceinket elsősorban a kóborló kutyák teszik ki, de bejelentések alapján a rossz tartási körülmények közül is igyekszünk kutyákat kimenteni, illetve felvilágosítani a gazdáikat a megfelelő tartási körülményekről, amelyek betartását le is ellenőrizzük.

 

Önkénteseink valamennyien a saját szabadidejük terhére, a munka és a család mellett végzik mentési feladataikat, a menhelyi munkákat, adminisztrációs tevékenységeket.

A menhelyet adományokból tartjuk fenn.

 

A felesleges szaporulatot elkerülvén évente lakossági ivartalanítási akciókat szervezünk, ahol a gazdáknak csak egy minimális önrészt kell kifizetniük kedvencük után.
A menhely nem altat, éppen ezért sok idősebb kutyus is található a gondozásunkban, de bízunk benne, hogy az ő utolsó éveiket is meg tudjuk szépíteni egy szerető gazdival.

 

A menhely különböző elérhetőségei:

Telefon: +36-30-368-2682
E-mail: csomorikutyak@gmail.com
Facebook: http://facebook.com/csomorikutyak
www.csomoriallatvedok.hu

 

 

Mire gyűjtünk?


1% = 100% Szeretet, Törődés, Biztonság!
Mi ezt adjuk tegyen bele Ön is 1%-ot! mert mindannyian megérdemlik

 

Adód 1%-ával miben segítesz?

  • Orvosi költségeink kifizetésében
  • Menhelyünk üzemeltetésében
  • Kutyák mentésében
  • Menhelyi kutyáink ellátásában

 

A következő 12 hónap tervezhető költségeihez járulsz hozzá, mely szervezetünk létezésének alapja! Támogatásoddal segítesz, hogy az árva kutyák az utcáról a menhelyen át gazdihoz kerüljenek, vagyis legyen lehetőségünk állatvédelmi munkánk elvégzéséhez.

 

Köszönjük! Csömöri Állatvédő Civil Szervezet - Kutyamenhely

Adószámunk: 18712397-1-13

 

 

 


Képgaléria

Videó