Bemutatkozás


Állatbarátok, civilek, önkéntesek vagyunk. A kutyák mentését saját elhatározásból, korábbi (más állatvédő szervezetek önkénteseként), és az elmúlt évek alatt felhalmozódott tapasztalataink alapján végezzük, mindenféle fizetés, ellenszolgáltatás nélkül! A kutyákért, akik kiszolgáltatottak és tehetetlenek.

2011-ben alapítottuk egyesületünket a Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesületet, bár az ezt megelőző években is már aktívan tevékenykedtünk. Az egyesületre azért volt szükség, mert hivatalos szervezetként eredményesebben tudunk működni, mint magánemberenként. Ebből személyes előnyünk nem származik, mivel tagjaink semmilyen juttatásban, kivétben nem részesülnek. Az egyesület kizárólag a kutyákért létezik, üzemeltetését próbáljuk a lehető legköltséghatékonyabban megszervezni (önkéntes alapon), hogy minden egyes forintot a kutyákkal kapcsolatos közvetlen kiadásokra tudjuk fordítani. Mint hivatalos szervezet, természetesen mindenről szigorú elszámolást vezetünk.

Az Egyesület általános célja a kidobott, gazdátlanná vált dalmata kutyák és keverékeik utcáról, gyepmesteri telepekről, nem megfelelő tartás esetén gazdáktól való megmentése, rehabilitációjuknak elősegítése, ivartalanítása, majd végleges, szerető otthonba való juttatása.

Mire gyűjtünk?


Lehetőségeinkhez mérten tevékenykedünk, kicsik vagyunk, kevesen vagyunk, sajnos ki kell hangsúlyoznunk. Nincs céges autónk, céges telefonunk, menhelyünk, telephelyünk, kenneljeink, szponzoraink. Magánemberek vagyunk, akik a saját földi lehetőségeikhez mérten igyekeznek megtenni mindent a kutyákért. Amikor tudunk megyünk, telefonálunk, fuvart szervezünk, helyet keresünk a bajban lévő kutyáknak, támogatjuk befogadóikat, gondoskodunk az állatok egészségügyi és mindennapi ellátásról. Egymás segítségére és szimpatizánsaink adományaira számíthatunk egyedül, és ezeket az összegeket maximálisan a kutyák mentési költségeire fordítjuk (állatorvosi, állatkórházi számlák, esetenként fuvar és táp költségek). Az adományok felhasználásáról szigorú elszámolást vezetünk.


Mire használtuk fel?


Több, mint 160 gazdátlan eb otthonra találásában vettünk részt, saját gondozásunkba vett, és gazdához adott mentvényeink száma ma már meghaladja a 80-at.

Az adományok összegét teljes egészében a dalmatákra (az aktuálisan gondozásunkban lévő mentett kutyák állatorvosi, egészségügyi és tartási költségeire, valamint a közvetített, más szervezetek vagy magánszemélyek által mentett dalmaták és keverékeik mentési költségeinek támogatására) fordítjuk az egyesület alapszabályában foglalt közhasznú tevékenységünknek megfelelően.


Képgaléria