Bemutatkozás


Közhasznú szervezetünk 1994-ben jött létre magánszemélyek kezdeményezésére.

Célunk a terület természeti környezetének védelme, növény és állatvilágának, valamint természeti értékeinek megóvása, a civilizációs károk enyhítése, a terület sokoldalú fejlesztése érdekében.

Biztosak vagyunk abban, hogy a környezet megóvásával is lehet fejleszteni egy területet. Így lehet Dobogókő ismét egy csodaszép, gondozott, nevéhez méltó, közkedvelt üdülő-, kiránduló- és síközpont.

Kis létszámú önkéntes csapatunk társadalmi munkában végzi feladatát. Fejlesztési céljaink között szerepel, hogy folyamatosan gondoskodjunk rendezvények, különféle programok szervezéséről, amelyek keretein belül megvalósíthatjuk a sétautak karbantartását, az erdők takarítását. Csapatunk nem csak a szabadban tevékenykedik. Olyan rendezvényeket is szervezünk, ahol kulturális és tudományos programok, előadások kerülnek előtérbe. Próbálunk az emberek szemléletére hatni, amelynek során felhívjuk a figyelmet arra, hogy hogyan lehet barátságban élni a természettel, a növény- és állatvilággal.

A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány kiemelten fontosnak tartja a szabadidő hasznos eltöltésére való figyelemfelhívást. Ennek keretén belül a téli évszakban a lehetőségekhez képest igyekszünk mindig a legjobb feltételeket biztosítani a síelők számára. Célunk továbbá az engedélyezési szakaszban tartó erdei játszótér, kalanderdő és kilátótorony mielőbbi létrehozása.

Szeretnénk hozzájárulni a környék több százezer fiataljának egészséges, természet- és sportközpontú életmódjának kialakulásához, lehetőséget teremtve akulturált természetjáráshoz, téli spotok műveléséhez és egyéb olyan tevékenységekhez, amelyekkel alternatívát tudunk kínálni szabadidejük hasznos eltöltéséhez.

Mire gyűjtünk?


Dobogókőt 2014 decemberében példátlan pusztítást okozó jégkár sújtotta

A károk jelentős részét ugyan már sikerült felszámolni, így Dobogókő ismét biztonsággal látogatható, azonban sok területen - többek közt az Alapítvány üzemelette Sícentrum egyes területein - még továbbra is jelentős kárelhárítási munkák várnak ránk.

Mindeközben a jégkár utáni gyenge 2014/2015-ös, majd a hóhiány miatt elmaradt 2015/2016-os szezont követően egyre nehezebb feladat Alapítványunk számára a sícentrum fenntartása.

Annak érdekében, hogy a károk elhárítása mihamarább befejeződhessen és az ország elsőként létesített sípályája jó állapotban várhassa a következő síszezont, Dobogókőnek szüksége van a civilek összefogására.


Mire használtuk fel?


Az 1%-okból befolyó bevételek fő felhasználási területei jelenleg az alábbiak:

  • a jégkárok után továbbra is megmaradt helyreállítási munkák elvégzése
  • a sícentrum területének gondozása, technikai eszközeinek karbantartása és fejlesztése

Képgaléria