Bemutatkozás


Egyesületünket 2014-ben alapítottuk meg. Az egyesület a Dunakeszin élő, vízi sportot szerető, vízi sportot támogató emberek és a városvezetés összefogásának eredménye.

 

2011 óta minden év szeptemberében megrendezésre kerülő KesziFeszt rendezvény megnyitó eseménye a települések közötti kistérségi sárkányhajó verseny, mely mára már komoly presztízs csatává nőtte ki magát. Ez a verseny és a versenyre történő felkészülés kovácsolta össze a sárkányhajózást szerető sportembereket, sportbarátokat.

 

A csapat sikere elősegítette, hogy sok sportolni vágyó felfigyelt erre a nagyszerű vízi sportra. Érezhetővé vált, hogy Dunakeszin egyre nagyobb igény jelentkezik egy olyan egyesület létrehozására, melyben minden vízi sportot szerető ember megtalálja a számára legmegfelelőbbet (legyen szó versenyzésről, hobbyról, túrázásról vagy csak egyszerűen ki akarja próbálni ezt a sportot).

 

Célul tűztük ki a Sárkányhajó sportolás, mint egészséges életmód népszerűsítését, gyermekek, egyaránt felnőttek érdeklődésének felkeltését a vízi sportok iránt.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szereti a természetet, a Dunát, a vízi sportokat és tagja akar lenni a jó hangulatú csapatnak.

Mire gyűjtünk?


Sportegyesületünk fontos szerepet vállal a közösségépítés és a fiatalok nevelése területén úgy, hogy a szakmai munkát a minőségre és az eredményre való törekvés jellemzi.

A szabadidősport területén beindítottuk a sárkányhajó szakágat. A sárkányhajózást a kezdők oktatásának szolgálatába állítjuk, továbbá csapatépítő jelleggel rendszeres sportolási lehetőséget biztosítunk a Dunakeszi és környéke vállalatok, cégek, intézmények és más kollektívák számára is.

A szakág fejlesztése érdekében célunk iskolai sárkányhajó bajnokság szervezése.

Lehetőséget biztosítunk a szabadidős sárkányhajós túrázáshoz is. Örömmel visszavárjuk a ma már „masters” korú régi kajakosokat, kenusokat, szakmai tapasztalataikra és segítségükre is számítva.

Céljaink elérése érdekében folyamatos és szoros együttműködésre törekszünk Dunakeszi általános és középiskoláival, és a környező települések iskoláival, más sportágak képviselőivel, a sportági szakszövetség szakembereivel, Dunakeszi Város Önkormányzatával.

Sportegyesületünk „kapuja” nyitva áll mindenki előtt, a kívánt célok elérése érdekében számítunk a testnevelő tanárok, az egykori Dunakeszi kajakosokra, a város sportszerető lakói, valamint mindazok támogatására, akik céljainkkal egyetértenek.


Videó


https://fb.watch/47p3AZNkMS/