Bemutatkozás


Jótékonysági akcióink mellett, a világban szétszóródott erdélyi magyarok és Erdéllyel szimpatizálók számára hoztunk létre közösségi teret. Amint azt programjaink is tükrözik, közösségformáló és -összetartó kulturális, illetve jótékonysági célokat valósítunk meg az erdélyi magyarság támogatására.

Alapítványunk tevékenysége folyamatos. Évről-évre készülünk különböző jótékonysági akciókra ("Angyalok a Mezőségen", "Iskolatáska Erdélybe", "Zsindelyt Zsindelyországba", stb) illetve képzőművészeti és gyerektáboraink megrendezésére. Köszönjük, ha részese lesz terveink megvalósításának és támogatja akcióink sikerét!

 

Mire gyűjtünk?


JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓINK:

  • "Angyalok a Mezőségen" - karácsonyi szeretetakció az erdélyi szórványmagyarság támogatására.
  • "Iskolatáska Erdélybe" - iskolakezdési adományok magyar osztályokba/iskolákba járó kisdiákok, bentlakások számára.
  • "Zsindelyt Zsindelyországba" - hagyományápolás/őrzés és régi népi épületek eredeti állapotukban való visszaállítása.

 

KULTURÁLIS, KÖZÖSSÉGFORMÁLÓ PROGRAMJAINK:

  • "Erdélyi Kalandtábor" - nyári családi- és gyerektábor.
  • "Erdélyi Alkotótábor" - nyári művésztelep.
  • "egy falatnyi Erdély" - kulturális "roadshow" a világban szétszóródott magyar közösségek számára.

 

AZ ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEINK:

Tanfelszerelésekkel látunk el rengeteg kisdiákot, ezzel segítettünk évente Erdély szórványtelepülésein élőkön, az "Iskolatáska Erdélybe" akció keretében.
Az "Angyalok a Mezőségen" minden évben több tucat önkéntes segítségével gyűjtünk és osztunk szét ajándékokat, ezzel téve szebbé több száz erdélyi idős ember, kisgyerek és magyar család karácsonyát.
A "Zsindelyt Zsindelyországba" hagyományőrző akcióval visszaállítottuk eredeti állapotába egy vízimalom teljes tetőszerkezetét.
Az "Erdélyi Kalandtábor" minden évben anyaországi családok számára jelent önfeledt feltöltődést és kikapcsolódást, megismertetve a résztvevőkkel, hogy milyenek is azok a kalandos hagyományok.
A szintén évente megrendezésre kerülő "Erdélyi Alkotótábor" pedig világ körüli rendezvénysorozatunknak, az "egy falatnyi Erdély"-nek bővíti folyamatosan a képanyagát. Ezt a rendezvényt Észak- és Nyugat-Európa magyar közösségei után, 2015 őszén Kanada nagyvárosaiban mutattuk be.
Évente ismétlődő programjainkat és jótékonysági akcióinkat folyamatosan szervezzük, a közeljövőre pedig újabb épületmentő akciókat is tervezünk.


Képgaléria

Videó