Bemutatkozás


A Fekete Sas Társaságot (egyesület) 2014-ben jegyezték be. Egyesületünk a közösségfejlesztés, ismeretterjesztés, közművelődés, a tudomány és kutatás területén működő, többgenerációs civil szervezet.


Kevés program foglalkozik a tudomány és a művészet terén dolgozó kezdőkkel. Sok “kulturális munkás” vált munkanélkülivé, a művészek helyzete különösen a kisvárosokban nehéz. A Fekete Sas Társaság által kezdeményezett összművészeti programok fontos közérzet javítók, amelyekkel elsősorban a városi értelmiséget és a kultúra iránt érdeklődőket aktivizáljuk.
A többgenerációs mentor-program összehozza a fiatal művészeket és a kezdő kutatókat a tapasztalt, általában nyugdíjas mentorokkal. A fiatalokat, az anyagi lehetőségektől függően ösztöndíjjal támogatjuk.

A Fekete Sas Akadémia programjai új színt vittek Székesfehérvár kulturális kínálatába.

Mire gyűjtünk?


1. A Fekete Sas Akadémia programjait szeretnénk ingyenessé tenni.

2. Gyűjtünk a mentor-programban résztvevő fiatalok ösztöndíjára. Az ösztöndíjak az anyagi helyzet függvényében a következő kategoriákban pályázhatóak meg: "Építészet, műemlékvédelem" "Városkutatás, történelem" "Zeneművészet, zenetudomány" Az ösztöndíjak Székesfehérváron kerülnek meghírdetésre, a döntést független szakmai zsűri hozza.