Bemutatkozás


A Fiatalok a Nemzetért Alapítványt hazaszeretet által vezérelt, lelkes fiatalok hozták létre. Szívügyünk történelmi, kulturális hagyományaink ápolása, őseink emlékének megőrzése, a tudományos és kulturális élet gazdagítása, az ezt szolgáló rendezvények szervezése, támogatása.

Hisszük, hogy a magyar nemzethez tartozásunk sorsközösséget jelent minden honfitársunkkal – küldetésünknek tekintjük, hogy tevékenységünk által ezt minél több fiatal tudatosan élje meg.

Bemutatkozásunk további része itt olvasható: https://www.fiatalokanemzetert.hu/rolunk

 

Mire gyűjtünk?


A Fiatalok a Nemzetért Alapítványt néhány évvel ezelőtt főképp azért hoztuk létre, hogy segítsük a magyar kultúra értékeinek népszerűsítését. Célunkat azóta számos tevékenységgel próbáljuk megvalósítani, ezek közül emelnénk ki néhányat az alábbiakban:

 

  • Fiatalok számára csapatépítő rendezvényeket, illetve nyári tábort szerveztünk és szeretnénk szervezni a jövőben is, amelyen kiemelt hangsúlyt kapnak a nemzeti értékrendet erősítő előadások és programok.
  • Kiadványokat készítettünk és szeretnénk készíteni a jövőben is (szórólap, kis könyvecske, falinaptár), amelyekkel kulturális értékeinket és a nemzeti értékrendet erősítjük és népszerűsítjük.
  • Pályázatokat hirdettünk és tervezünk hirdetni a jövőben is, amelyeknek célja hazánk kulturális, történelmi vagy természeti látnivalóinak népszerűsítése.
  • Előadásokat szerveztünk és szeretnénk szervezni hazánk különböző településein olyan előadókkal, akik által valódi értéket tudunk közvetíteni minél több ember felé
  • Eddig is segítettünk rászoruló családokat és ezt a missziót is szeretnénk folytatni.

 

Ezeknek a tevékenységeknek a megvalósításához pedig az Önök segítségére is szükségünk van, ezért kérjük, hogy támogassanak minket adójuk 1%-ával.


Mire használtuk fel?


Az 2020-as év volt az első, amikor alapítványunk adó 1% támogatásra jogosult volt. A beérkezett felajánlásokból és az egyéb szűkös anyagi forrásainkból igyekeztünk minél szélesebb és sokrétűbb tevékenységet folytatni, még akkor is, ha a járványhelyzet a mi terveinket is keresztülhúzta.

 

Az elmúlt évben többek között:

  • Irodalmi estet szerveztünk Rékasi Károlynak, valamint előadásokat Berecz András Kossuth-díjas előadóművésznek.
  • Ismeretterjesztő kampányt indítottunk Trianoni Történetek címmel.
  • Elindítottuk a honlapunkat, hogy minél szélesebb körben tudjunk beszámolni tevékenységeinkről.
  • Magyarnak lenni büszke gyönyörűség címmel falinaptárat készítettünk, amelyben minden hónapnál egy-egy nemzeti értéket, büszkeséget mutattunk be szövegesen és képekkel illusztrálva, és ezt ingyenesen juttattuk el számos iskolának, szervezetnek, hogy ezen helyeken is hirdessék nemzeti értékeinket.
  • Sajnos a járványhelyzet 2020-ban a fizikai összejöveteleket lehetetlenné tette, de online módon próbáltuk folytatni a közösségépítést, ennek érdekében Agytorna a karanténban címmel Honfoglaló Bajnokságot hirdettünk, hogy egyszerre fejlesszük a tudásunkat, építsünk közösséget.
  • Karácsony közeledtével számos rászoruló családnak adományoztunk főleg hazai termékekből álló tartós élelmiszercsomagokat.