Bemutatkozás


MAGYAR VILÁGBAJNOKOK A TÁNCBAN!
A FUEGO TÁNCCAL KÉPVISELI MAGYARORSZÁGOT...

 

2017: 48 aranyérem
2012-2017: 323 arany, 137 ezüst, 64 bronzérem


A 2017-es Moszkvai EB-re 37 tehetséges versenyzőnkből támogatás híján csak 11-et tudtunk kijuttatni és 11 aranyéremmel tértek haza!

 

A magyarok jól táncolnak, táncban ott vagyunk a nemzetközi élmezőnyben, szeretnénk hogy minél többen lássák, hogy egy kifinomult és nehéz "sportágról" van szó, amely kifejező erejénél fogva maga mögött hagy jó néhány államilag kedvenc sportágat is.

 

Tisztelettel bemutatkozunk Önnek:

 

mi vagyunk a FUEGO Dance Company Budapest,  Európa egyik legsikeresebb utánpótlásneveléssel is foglalkozó táncegyüttese, versenyklubja. 2012 óta 323 aranyérmet, 137 ezüstöt és 64 bronzérmet szereztünk Magyarországnak a sport- és művészeti versenyeken, Európa- és világbajnokságokon.

 

Ez a saját maguk által kidolgozott utánpótlásnevelő képzési rendszerüknek köszönhető, amelybe 2010-ben a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárait is beavattuk és PhD. fokozatra vizsgáztattuk.

 

A magyarországi main stream médiát rendszeresen értesítjük a nagyvilágban történő versenyeinkről,  de rendre figyelmen kívül hagyják, vagy csak nem tartják közlésre méltónak a tánc- és sport világában elért kiemelkedő eredményeinket. Ezért ezekről az eredményekről hazánkban a szinte nem tud senki.

 

Legutóbb a 2017. március 17-20-án Moszkvában megrendezett Európa Bajnokságra (World Artistic Dance Federation) – támogatók híján saját, edzői fizetésünkből áldozva – a fiatal magyar tehetségeinek csupán ¼-ét tudtuk kijuttatni. 11 versenyzővel vettünk részt a bajnokságon és 11 aranyérmet, 7 ezüstérmet és 4 bronzérmet nyertünk.

 

Élénk kulturális kapcsolatot ápolunk a New Yorki Broadway neves koreográfusaival és new yorki mintára elindítottunk egy hazai utánpótlásnevelő központ kialakítását (Broadway Dance Center Budapest, 1146 Bp. Kerepesi út 26.) , amely jelenleg minimális elkészültségben, hatékony fűtés és sporteszközök nélkül épphogy csak üzemel.

 

Rengetegen kísérik figyelemmel és támogatnak, csodálnak bennünket a szociális médiákon keresztül, de hathatós segítségre lenne szükségünk az életben maradásra.

 

A FUEGO DANCE COMPANY BUDAPEST társulatot Laki Dóra és Szőnyi Levente többszörös táncvilágbajnokok és nívódíjas táncpedagógusok, Európa Díjas koreográfusok, többszörös „Év Sporttáncosa” kitüntető címmel rendelkező táncművészek alapították 2007-ben. A magyarországi bejegyzett cég neve: 

 

FUEGO Kulturális, Művészeti, Tánc- és Sport Egyesület.

 

Évente több hazai gálaműsort is rendezünk abból a célból, hogy minél többen megismerhessék a külhonban sikerrel szereplő táncos tehetségeket.

 

Mindenünk a tánc és szeretnénk minél több MAGYAR fiatalnak megadni a lehetőséget a művészetek és a kreatív önkifejezés útján. Kérjük Önt, amennyiben lehetősége van ügyünk előre mozdításában, adó 1% felajánlásban, szponzorok, mecénások, ill. sajtókapcsolatok kialakításában, szeretnénk az Ön kedves segítségét kérni.

 

 

Tisztelettel és köszönettel,

 

Laki Dóra és Szőnyi Levente
Táncvilágbajnokok

 

Elérhetőségeink:

 

Laki Dóra
Táncvilágbajnok, Nívódíjas mester koreográfus és táncpedagógus
Tel: +36 30 580 8674
broadway@dance-center.hu
 

Szőnyi Levente
Érdemes Művész és Sporttáncos, Táncvilágbajnok, Nemzetközi pontozóbíró
Tel: +36 20 571 9050
broadway@dance-center.hu
salsalevi@salsalevi.hu

 

Mire gyűjtünk?


Teljes, a versenyzőket is támogatni tudó felszereltség és helységek megvalósítására gyűjtünk annak érdekében, hogy hogy minél több tehetség öregbíthesse Magyarország sportos, táncos- ill. művészetekben elért hírnevét a nagyvilágban.

 

A gyermek- és utánpótlás nevelés szerves részeként rendszeresen indítjuk táncoasinkat a világ rangos táncversenyein. egy-egy ilyen verseny 10-12 Milliós költségvetésű projekt, amely gyakran megakadályozza a tehetséges, de anyagilag nem tehetős fiatalok versenyre felkészülését és kijutását. A Magyar Állam nem, vagy csak alig támogatja a magyar sikereket, 2017-ben minden pályázatunkat és megkeresésünket visszautasították. Az edzőink saját személyes fizetésükből próbálják szponzorálni a tehetséges fiatalokat, nem ritkán teljesen térítésmentesen végezve munkájukat. Ezen a "száműzött" helyzeten szeretnénk segíteni az adó 1%-ok fogadásával. 


Mire használtuk fel?


Eddig még nem kaptunk sajnos.


Képgaléria

Videó