Bemutatkozás


Szervezetünk tevékenységét több, mint egy évtizede végzi, a lakosság és a hivatalos katasztrófavédelmi szervek elismerése mellett. Szakmai vonalon évek óta végzünk beavatkozásokat, együttműködési megállapodással rendelkezünk a hivatásos katasztrófavédelemmel és az állami tűzoltósággal. Tűzoltás, műszaki mentés és ár-, belvízvédelmi feladatokban veszünk részt.

 

Az egyesület a tűzoltásban és az ár-, belvíz elleni védekezésben végzett szerepe mellett alapszabálya szerint is törekszik a hagyományőrzésre, az ifjúságnevelésre valamint a lakosság tájékoztatására az alapvető biztonság megteremtéséhez szükséges információk megadásával.

 

Évente kb 60-70 alkalommal avatkozunk be, emellett rendszeres résztvevői vagyunk a tűzoltó versenyeknek is.

 

Tagjai vagyunk két önkéntes mentőszervezetnek is:

1. Mátra mentőcsoport alapító tag - heves megyei de országos illetőségű mentőszervezet.

2. Rima-Laskó - járási mentőcsoport

Mire gyűjtünk?


Az adó 1%-ból az alapszabály szerinti működésünkhöz szeretnénk támogatáshoz jutni, amelyből az alábbi célokat szeretnénk megvalósítani:

 

1. ifjúságnevelés (csapatok szervezése, pólókkal ellátása, felkészítése bemutatókra, versenyekre, utazás és étkezés költségei)

2. közvetlen technikai működési költségek (jármű alkatrész, javítás, a szertár felszerelése - pl. polcok, kompresszor, továbbá a beavatkozásokhoz szükséges eszközök beszerzése pl. magassági ágvágó.

3. szertárunk és irodánk fenntartási költségeinek fedezése (pl. rezsiköltségek, bútor, festés, fejlesztés)