Bemutatkozás


Dabason a karate, a Kyodabas Se. keretein belül indult útjára 20 évvel ezelőtt 20 fős csapat képviseletében. Ez az Egyesület később önálló szervezetté nőtte ki magát, amelynek a neve: Global Kyokushin Harcművészeti és Küzdősport Egyesület

 

A Szervezet az elmúlt években a régió központjává nőtte ki magát és egy új, nemzetközileg is elismert harcművészeti (földharc) irányzat is kialakult a keretein belül: a KyoNewaza. Jelenleg 14 edző 10 sportegyesület és 300 karatés tartozik alá melyek Dabason és annak környékén lévő településeken tevékenykednek. A Szervezet fő céljának tekinti, hogy minél több emberrel -különösen az ifjabb nemzedékkel- megismertesse a testedzés örömét a harcművészet keretein belül.

 

A Szervezet a tagjai számára rendszeres versenyzési lehetőséget biztosít házi versenyekkel, de rendszeresen képviselteti magát diákolimpiákon, valamint országos és nemzetközi versenyeken is. A Szervezetben több Országos és euròpa bajnok nevelődött ki.

 

Global Kyokushin - KyoNewaza Szövetség néven önálló stílusszervezeti jogot kapott a Magyar Karate Szövetségtől, és nemzetközi oktatást is végez. Jöttek már Dabasra Ománból, Nepálból, Srí Lankáról, Szingapúrból, Indiából is harcművészetet tanulni. Ezen túlmenően a Szervzet külföldi meghívásokat is elfogad, így a Szervezet mesterei számos országban oktatták már a kyokushin karatét és a kyonewaza földharcot.

Mire gyűjtünk?


1. Felszerelés

 

Célunk, hogy minél több emberrel ismertessük és szerettessük meg a karatét mint harcművészetet és mint mozgásformát, amelyhez számos felszerelésre van szükség, úgy mint: védőfelszerelések, zsákok, pajzsok és tatami szőnyegek. 

 

2. Rendezvények

 

Célunk továbbá, hogy meglévő tagjaink számára olyan magas színvonalú szakmai környezetet és olyan programokat biztosítsunk, amelyek lehetővé teszik számukra a folyamatos magas szintű fejlődést. Ennek érdekében szükségünk van támogatásra, amelynek segítségével házi versenyeket, szemináriumokat és közös ünnepi programokat szervezünk.

 

3. Versenyek

 

A Szervezet kötelékében számos versenyző felkészítése zajlik, akik már a nemzetközi porondon is megmérettették magukat. A versenyzők anyagi terheinek csökkentése érdekében támogatást gyűjtünk a versenyzők felszereléseire, utaztatására és nevezési költségeikre.

 

4. Táborok

 

A Szervezet életében minden évben a 3 napos központi nyári tábor a legnagyobb esemény, melynek minden évben a Dabas-Gyóni Strand ad otthont. Célunk, hogy eme támogatás segítségével csökkentsük a tábor költségeit és elérhetővé tegyük azt mindenki számára.


Képgaléria