Bemutatkozás


A Gólyahír Alapítvány nap mint nap azért dolgozik, hogy az örökbefogadó családoknak támogatást nyújtson. Fő küldetésünk, hogy az örökbefogadott gyermekekből egészséges, sikeres a saját származástörténetét pozitívan megélő, boldog, sikeres felnőttek váljanak. A lehető legkevésbé kelljen küzdeniük környezetük előítéleteivel, egyenletesen, harmonikusan tudjanak fejlődni.

Hiszünk abban, hogy mire ők felnőnek, már a társadalom legnagyobb része természetesnek fogja tekinteni, hogy rengeteg olyan család él körülöttünk, akiket nem a vér köt össze, hanem a szeretet.

 

Szervezzük és építjük az örökbefogadó családok közösségét, amely ma már egy több ezer főt számláló, összetartó, egymást segítő nagy család.

Az örökbefogadott gyermekeknek és szüleiknek nagyon fontos, hogy megtapasztalják, nincsenek egyedül. Egy több ezer fős közösséghez tartoznak, ahol megélhetik azt a biztonságot jelentő érzést, hogy problémáikat, kérdéseiket, örömeiket egy sorstársakból álló közösségben beszélhetik meg.

 

 

 

Mire gyűjtünk?


Az örökbefogadott gyermekek többféle okból (gondozatlan terhességek, terhesség alatti alkoholfogyasztás, dohányzás, drogfogyasztás, lelki traumák, koraszülés) az átlagnál magasabb számban küzdenek korai fejlődési lemaradásokkal, idegrendszeri éretlenségi problémákkal, részképesség zavarokkal és tanulási nehézségekkel. Tudjuk, hogy ezeket a fejlődési lemaradásokat a szülőknek nagyon nehéz időben felismerniük. Sokszor több felesleges kör után jutnak csak el a megfelelő szakemberhez, nem egyszer későn. Ezért óriási segítség lenne ezeknek a családoknak, ha segítséget kapnának, a probléma azonosításában és megoldásában is.

 

Mélyen elkötelezettek vagyunk abban, hogy létrehozzunk egy olyan komplex gyermekfejlesztési programot, amelyen keresztül az örökbefogadó szülők a lehető legkorábban teljeskörű képet kapjanak gyermekük esetleges fejlődési lemaradásairől és segítséget, fejlesztési megoldásokat kapjanak, hogy az iskolás éveket elkezdve már minél kevesebb nehézséggel kelljen szembenézniük.

 

Az elképzeléseink száma szinte végtelen, amellyel az örökbefogadó családok életét támogatni tudjuk. Szívszerinti táborozási lehetőség, szülő-gyermek bizalomépítő tréningek. Örökbefogadást bemutató, népszerűsítő kiadványok létrehozása. Mind az örökbefogadás útján családba került gyermekek stabil és saját származástörténetüket elfogadó felnőttkorát támogatják. Megvalósításuk kizárólag a rendelkezésre álló forrástól függ.

Egy felajánlás már pontosan egyetlen lépéssel közelebb visz bennünket a megvalósításukhoz.


Mire használtuk fel?


A Gólyahír Alapítvány 2021. évben először gyűjthet adó 1%-os felajánlásokat. Ez egy különösen fontos és várakozásokkal teli lehetőség számunkra, hogy sok kicsiből egy igazán óriásit valósíthassunk meg. Egy olyan gyermekfejlesztési programot, amely valóban meg tudja változtatni az örökbefogadott gyermekek életét azzal, hogy már életük kezdetén olyan fejlesztési lehetőségeket nyújt számukra, amely valódi lehetőségekkel tölti meg életútjukat.


Videó


https://youtu.be/wdsOXlRp3U8