Bemutatkozás


A Gólyahír Alapítvány nap mint nap azért dolgozik, hogy az örökbefogadó családoknak támogatást nyújtson. Fő küldetésünk, hogy az örökbefogadott gyermekekből egészséges, sikeres a saját származástörténetét pozitívan megélő, boldog, sikeres felnőttek váljanak. A lehető legkevésbé kelljen küzdeniük környezetük előítéleteivel, egyenletesen, harmonikusan tudjanak fejlődni.

 

Szervezzük és építjük az örökbefogadó családok közösségét, amely ma már egy több ezer főt számláló, összetartó, egymást segítő nagy család.

Az örökbefogadott gyermekeknek és szüleiknek nagyon fontos, hogy megtapasztalják, nincsenek egyedül. Egy több ezer fős közösséghez tartoznak, ahol megélhetik azt a biztonságot jelentő érzést, hogy problémáikat, kérdéseiket, örömeiket egy sorstársakból álló közösségben beszélhetik meg.

 

SZÁRNYALJ! gyermekfejlesztési programunk keretében 2023. év elejétől 100 örökbefogadott gyermek korai szűrését végezzük el, hogy örökbefogadó szüleik teljes képet kapjanak a gondozatlan terhességekből, szerhasználatból eredő fejlődési elmaradásokról és orientációt kaphassanak a szükséges fejlesztésekkel kapcsolatban.

 

 

 

Mire gyűjtünk?


Az örökbefogadott gyermekek többféle okból (gondozatlan terhességek, terhesség alatti alkoholfogyasztás, dohányzás, drogfogyasztás, lelki traumák, koraszülés) az átlagnál magasabb számban küzdenek korai fejlődési lemaradásokkal, idegrendszeri éretlenségi problémákkal, részképesség zavarokkal és tanulási nehézségekkel. Tudjuk, hogy ezeket a fejlődési lemaradásokat a szülőknek nagyon nehéz időben felismerniük. Sokszor több felesleges kör után jutnak csak el a megfelelő szakemberhez, nem egyszer későn. Ezért óriási segítség lenne ezeknek a családoknak, ha segítséget kapnának, a probléma azonosításában és megoldásában is.

 

2023. év elején elindult SZÁRNYALJ! gyermekfejlesztési programunk, amelynek keretében 100 örökbefogadott gyermek korai szűrését végezzük el, hogy örökbefogadó szüleik teljes képet kapjanak a gondozatlan terhességekből, szerhasználatból eredő fejlődési elmaradásokról és orientációt kaphassanak a szükséges fejlesztésekkel kapcsolatban. Hisszük, hogy fontos és hiánypótló kezdeményezést nyújtunk az örökbefogadó családoknak, hiszen a szűrésekre a legszenzibilisebb korban kerül sor, amikor – célirányos fejlesztésekkel – még lehetőség van arra, hogy az érintett gyermekek iskoláskorra behozzák elmaradásaikat.

A felmérések végéhez közeledves számos esetben igazolódtak diszlexia, diszgráfia, ADHD, autizmus gyanús esetek. A vizsgált gyermekek korai fejlesztését a szülők sok esetben már el is indították a szakembereinktől kapott javaslatok alapján. Büszkék és boldogak vagyunk, de talán ugyanannyira nyugtalanok is, hiszen mostmár kézzel fogható visszacsatolást kaptunk arról, hogy gyermekfejlesztő programunk folytatására nagy szükség van.

 

A Gólyahír Alapítvány 2023-ban már harmadik alkalommal fogadhat adó 1%-os felajánlásokat és még egyik évben sem éreztük ennyire fontosnak, hogy a felajánlásokból jól látható összeghez juthassunk, hiszen annak teljes részét SZÁRNYALJ! gyermekfejlesztési programunk fenntarthatóságára szeretnénk fordítani.

 

Adj 1%-ot, hogy SZÁRNYALHASSANAK!


Mire használtuk fel?


A Gólyahír Alapítvány 2021. évben először gyűjthet adó 1%-os felajánlásokat. Ez egy különösen fontos és várakozásokkal teli lehetőség számunkra, hogy sok kicsiből egy igazán óriásit valósíthassunk meg. Egy olyan gyermekfejlesztési programot, amely valóban meg tudja változtatni az örökbefogadott gyermekek életét azzal, hogy már életük kezdetén olyan fejlesztési lehetőségeket nyújt számukra, amely valódi lehetőségekkel tölti meg életútjukat. Az előző két évben Szervezetünk részére nyújtott 1%-os felajánlások nagy részét 2023. év elején elindult SZÁRNYALJ! Gyermekfejelsztési programunkra fordítottuk.


Képgaléria

Videó


https://youtu.be/wdsOXlRp3U8