Bemutatkozás


Gyermekszem.Pont Alapítvány - a Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium fenntartója.

 

Intézményünk 100%-ban gyermekcentrikus szemlélet képvisel, kiemelt hangsúlyt fektetve a reális énkép kialakítására és az önismeret fejlesztésére.

 

A Nemzeti Alaptantervnek is megfelelő hagyományos kerettantervvel dolgozunk, azonban ezt a diákjaink igényeire szabott életszerűbb, előremutatóbb módszerekkel tesszük.

 

Pedagógiai programunk a rendszerelméletet helyezi előtérbe.

 

Célunk, hogy a gyerekek képesek legyenek globálisan gondolkodni, önmaguk erősségeit megismerve megtalálják a saját útjukat, és később könnyen beilleszkedve megállják a helyüket a világban.

 

Maximálisan iskolai feladatnak tekintjük a tanulás tanítását, így a kerettanterv által biztosított szabad órasávokat tanulásmódszertan “tanítására” szánjuk. Az egyszerű, játékos technikák segítségével a gyermek megismeri személyes tanulási stílusát. Ez a pedagógusok számára is világossá válik azáltal, hogy egyszerű belső mérést alkalmazunk rendszeres időközönként.

 

Az elfogadó, támogató, valóban szeretetteljes, a gyermek egyéni tempóját és életkori sajátosságait figyelembe vevő, mégis következetes, nagyfokú gyermeki önállóságra nevelő koncepciónak köszönhetően az iskola képessé válik a tudásvágy felkeltésére, a gyermeki kíváncsiság fenntartására, az önkibontakoztatásra.

 

Minden órán fontos szerepet kap a kreativitás, a kritikai érzék fejlesztése, és az önkifejezés különböző módjai. A vizuális és zenei órákon a gyerekek szabadon szárnyalhatnak a fantázia világában, mely kiemelten fontos a saját útjuk megtalálásának folyamatában.

 

A Diákszempont Gimnázium a munkaerőpiaci igényekhez igazodó oktatással, a digitáliskompetencia képzésére fókuszálva indítja első középiskolai osztályait 2019 szeptemberében.

 

Az oktatási profil három fő alappillére a komplex művészeti nevelés, az idegennyelvi és a digitális kompetencia fejlesztése. Hosszú távú cél, hogy az iskola tudjon tanuló szervezetként működni, tudásmegosztással, együttgondolkodással és a rendszerben való közös gondolkodással.

 

A tantárgyi integrációt szem előtt tartó projekteket a gimnáziumban már a szakmai partnerekkel közösen tervez megvalósítani, hisz a rendszergondolkodás vállalati környezetben nem új keletű fogalom, bevett gyakorlat. A rendszerszemléletet leginkább támogató oktatási módszernek a projektalapú oktatást tartják, így rendszeres időközönként dolgoznak tantárgyközi projekteken a tanulók.

 

A Diákszempont

  • a jelen és a jövő kihívásaira megfelelni képes gondolkodást;
  • innovatív pedagógiai trendek és módszerek alkalmazását;
  • alternatív szemléletű pedagógiai hozzáállást;
  • projektszemléletű oktatást;
  • kreatív, rugalmas, a változtatásra képes gondolkodás fejlesztését;
  • szociális kompetenciák előtérbe helyezését;
  • az életen át tartó tanulásra való felkészítést;
  • barátságos, nyílt, jó hangulatú környezetet

nyújt tanulóinak.

 

Mire gyűjtünk?


2019-ben a Gyermekszem.Pont Alapítvány, az SzJA 1% felajánlásokból befolyó összeget, az alapítvány fenntartásában működő Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium udvarának környezetbarát felújítására, és új, kültéri közösségi eszközök vásárlására fordítja.

 

Az iskola diákjainak nevében is köszönjük, ha minket támogatsz!


Mire használtuk fel?


Számunkra a tavalyi év volt az első, mikor fogadni tudtuk az 1%-os felajánlásokat.

 

A 36 embertől 2018-ban beérkezett 247.682,- Ft-ot, az általános iskolánk első osztályos tantermének felújítási és bebútorozási költségeire fordítottuk.


Képgaléria

Videó