Bemutatkozás



A Kecskeméti Szatyor Közösség azért jött létre, hogy segítséget nyújtson a helyi lakosságnak az egészség- és környezettudatos, valamint társadalmilag felelős életvitelhez.
Célunk, hogy teret biztosítsunk a tudatosabb életmódhoz szükséges ismeretek és szemlélet áramlására, és ezzel párhuzamosan előmozdítsuk a jó gyakorlatok megvalósulását. Meggyőződésünk, hogy az egészséges, helyi élelmiszerek fogyasztásának elősegítése ezen jó gyakorlatok közé tartozik. A rövid ellátási lánc a helyi gazdaság és a helyi közösség erősödését eredményezi, emellett nagyban hozzájárul a lakosság egészségesebb életmódjához, valamint a környezetterhelő hatások csökkentéséhez.
Hisszük, hogy a jelen kor kríziseinek megoldásához ilyen és ehhez hasonló lokális szintű cselekvésekre van szükség.
Mit teszünk ezért?
Közvetítünk. Élelmet, tudást, szemléletet.
Rendezvényeket, közösségi eseményeket szervezünk, és állandó projektünkként működtetjük a Kecskeméti Szatyor Bevásárló Közösséget. A bevásárlóközösségek olyan önkéntes alapon szerveződő csoportok, amelyekben a helyi termelők és vásárlók közvetlen kapcsolatba kerülnek egymással.

Mire gyűjtünk?


Weblap fejlesztés, egyéb technikai és infrastruktúrális háttér biztosítása.


Mire használtuk fel?


Bevásárlóközösségünk átadópontjaként működő helység infrakstruktúrális fenntartására, bővítésére, a tevékenységünk online hátterét biztosító honlap fejlesztésére, kiszállítási lehetőség megvalósítására.