Bemutatkozás


A Kisfaludi Vadaspark Egyesület és Baráti Kör 2016-ban alakult azzal a céllal, hogy Kisfalud településen található Vadasparkra, valamint a falu természeti értékekre felhívja a figyelmet.

Célunk a térség fellendítése kulturális és gazdasági szempontból egyaránt. A környéken élő gyermekek és családok hasznos szabadidő és hobbi tevékenységeinek támogatása, valamint az ifjúságvédelem és hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése. Nonprofit szervezet, bevételeink csak adományokból és környékbeli Önkormányzatok támogatásából volt. Egyesületünk tagjai közt van biológia tanár, zoológus, állatorvos, kertész technikus. Parkunk ingyenesen látogatható, az ide érkező gyermek csoportokat alap zoológiai és környezet védelmi ismeretekben részesítjük. Az állatok megismerése mellett, van lehetőség, etetésre és állatsimogatásra, póni lovaglásra, kerékpározásra sétakocsikázás ökoturisztikai útvonalon a falu határában.

Saját erőből finanszíroztuk a park teljes kivitelezését, állatokat, növényeket, ezzel a civil kezdeményezésemmel igazi kis közösséget tudtunk kialakítani a faluba, hisz minden munkálatot a helyiekkel, családtagokkal, barátokkal közösen végeztünk el. Mellette faluszépítéssel, régi hagyományok megelevenítésével vittünk életet a 726  lélekszámú településünk minden napjaiba.

Mire gyűjtünk?


Oktatáshoz szükséges faj ismertető táblák beszerzése állatokról és növényekről,

Hasznos szabadidő eltöltéséhez játszótéri eszközök beszerzése

Az állatok élőhelyeinek kialakítására röpdéket, kifutókat, etetőket, védőházakat,

ezek közül vannak olyanok, amelyeket speciális igény szerint.


Videó