Bemutatkozás


Egyesületünket 2012. augusztus 14-én alapítottuk.

- Azóta elmondhatjuk, hogy évente átlagosan 2-300 gazdikereső kutyának és cicának segítünk közvetlenül vagy közvetve új családba kerülni. Fő tevékenységként a Komlói Gyepmesteri telepről mentjük az altatható kutyákat, ahonnan az eddigi évek során sikerült mindenkit kimenteni! Évente közel 100 kutyának mentjük meg így az életét! A kutyákon és cicákon kívül nem kerülnek el minket a segítségre váró sünök, őzek, madarak, teknősök sem. :) Aktívan részt veszünk minden évben a sikondai békamentésben is. Mivel telephelyünk nincs, így évente több, mint 100 állatka fordul meg ideiglenes befogadó családoknál. Az ideiglenes gazdikra folyamatosan szüksége van az Egyesületnek, hiszen a családoknál eltöltött idő alatt jobban megismerhetjük egy-egy állat viselkedését, így célzottabb az örökbeadás is. 2014 őszén pedig lakossági segítséggel elkészült a több szobás cicaházunk is, ahol az első évben szintén közel 100 cica fordult meg.

- A mentéseken kívül igyekszünk minél több figyelemfelkeltő programot szervezni, pl. a jeles világnapokon bemutatókat, örökbe fogadói napokat tartunk (Jótékonysági futások, diáknapok, vakvezető kutyákhoz kapcsolódó rendezvény, kutya-gazdi fotóverseny stb.).

- Aktív tagjaink nagy része Állatvédőr oklevéllel is rendelkezik. Ennek keretein belül oktatunk iskolában, óvodákban, polgárőröknek, de idős otthonokba is ellátogatunk minden évben terápiás céllal.

- Ezen kívül próbálunk minél több cikket írni hasznos témákban és facebookon működő állatorvos válaszol rovatunk mellett érdekességeket is közzé teszünk a nagyvilágból. Rendszeres ivartalanítási akciót szervezünk állatorvosunk segítségével minden évben ősztől tavaszig.

- Jelszavunk továbbra is: "Ahol tudunk, segítünk!". Sokszor családokon, embereken, nem csak állatokon. A kezdetektől kapcsolatban állunk egy civilek által működtetett segítő csoporttal, illetve 2014 óta ezt a tevékenységet elősegítve kölcsönös segítségnyújtási megállapodást kötöttünk a rászoruló családokon segítő komlói Napfény Egyesülettel is!

Mire gyűjtünk?


Elsősorban állatorvosi költségekre gyűjtünk! Sajnos minden hónapban több százezer forintos tartozásunk van amit nagyon nehezen, csak is a jószándékú emberek felajánlásával tudunk rendezni. A kidobott, éheztetett, beteg árvák pedig folyamatosan jönnek ... :(


Képgaléria