Bemutatkozás


Egyesületet 2011-ben alapították, a következő célkítűzésekkel:
  • A jelenlegi hanyatló étkezési kultúra színvonalának javítása, az egészségesebb táplálkozási szokások újrafelfedezése, s széles tömegekkel való megismertetése.
  • Fórumai segítségével a mára elveszett magyar gasztronómiai hagyományok közvetítése a társadalom minden rétege számára, ezáltal a magyar konyha elismertségének növelése belföldön és külföldön egyaránt.
  • Összefogja a vendéglátóiparban tevékenykedő szakembereket, vállalkozásokat.
  • Segíti a vendéglátóipar igényeihez mért minőségi, hazai termékek piacának bővülését, keresve a kapcsolatot az adott esetben tanyákon, elmaradott térségekben élő, felvásárló piacot nehezen vagy egyáltalán nem találó kiváló alapanyagot/terméket előállító termelőkkel.
  • A népi, nemzeti szokások figyelembe vételével, az egészséges táplálkozás céljainak szem előtt tartásával, a nemzetközi követelményekkel összhangban biztosítja tagjainak a korunknak megfelelő szakmai támogatást, képzést.

Mire gyűjtünk?


Magazinunk legfontosabb küldetése, hogy a vendéglátóipar és a hozzá köthető háttéripar hiánypótló lapjaként működjön, ez által, el kívánjuk érni, hogy a megfelelő szaktudással rendelkező kollégák, megfelelő minőségű és mennyiségű hazai termékből dolgozhassanak, ehhez a termelők megerősödjenek, így pedig a háttériparunk kialakulhasson, azaz állandó, megbízható minőségű, megfelelő kiszerelésű termékekkel álljanak a magyar gasztronómia, a hazai vendéglátó egységek fejlődésének szolgálatában. A keletkező hulladék csökkenjen, legyen szó akár ipari, akár háztartási mennyiségről.

Szeretnénk, ha a tűzhely mellett álló kollégák a munkájukat megfelelő munkakörülmények között és megfelelő anyagi elismerésért végeznék. Fontosnak tartjuk, hogy a folyamatos innováció, a legmodernebb technológiák alkalmazása, vagy a váltózó piaci igényekre való gyors reagálás, ne okozhasson gondot a kiváló hazai szakembereknek.

Magazinunk sikerét ez a kettősség határozza meg, mégpedig amely az elmúlt 5 esztendőben is bebizonyította, hogy a jövőt csak a teljes összefogással és a termelők, végfelhasználókkal való összekapcsolásával tudjuk pozitív irányba terelni. Sikerünket és stabil pozíciónkat visszatükrözi az elmúlt 5 esztendő, amely idő alatt több ezren csatlakoztak elégedett olvasóink táborába.