Bemutatkozás


A Köz Pont Egyesület célja a gyermekek szocializációs készségének fejlesztése, a társadalomba történő integrációja, közösségi élet megismertetése játékos formában. Gyermekfelügyelet, rendezvények szervezése.

 

Egyesületünk kiemelt célja a gyermekek és a családok támogatása. Rendszeresen szervezünk adomány gyűjtéseket, jótékonysági rendezvényeket, hogy ezzel is segíteni tudjunk a bajbajutott vagy rászoruló családoknak.

 

Gyermekek napközbeni ellátásának megszervezése a minden napokban, ide értve az iskolai szüneteket is, nyári táborok, táboroztatások szervezése akár csereüdültetéssel is. Gyermekek szabadidős és sport tevékenységének hasznos és tudatos szervezése. 


Gyermekek tanulmányi felzárkóztatása, oktatása, képességek és készségek fejlesztése, a ill. a fentiekkel kapcsolatos problémákkal küszködő gyermekek terápiája játékos, hagyományos és alternatív módszerek alkalmazásával. Foglalkozások megszervezése.


Szülők munkahelyre történő visszajutásának elősegítése. Ehhez kapcsolódóan gyermekfelügyelet, tanfolyamok, oktatás szervezése, pár- és családterápia.

 

Mire gyűjtünk?


Készségfejlesztő játszóházunkat szeretnénk fejleszteni, új játékok beszerzésével, a meglévők karbantartásával és kiegészítésével. 

 

Szülők munkahelyre történő visszajutását szeretnénk elősegíteni. Ehhez kapcsolódóan gyermekfelügyeletet, tanfolyamokat, oktatást, pár- és családterápiát szervezünk.

 

Nehéz helyzetben lévő, bajba jutott gyermekek, családok megsegítésére átmeneti segtségnyújtást szervezünk.  


Mire használtuk fel?


Az idén első alkalommal lettünk jogosultak az adó 1%-ra, így még nincs ilyen jellegű múltunk.