Bemutatkozás


A Magyar Westie Fajtamentő Egyesület, népszerűbb nevén a Westie Rescue Hungary  2011. szeptemberében kezdte el működését és 2014-ben saját egyesületet alapítottunk. Mentési munkáinkat adományokból finanszírozzuk és mindannyian civil foglalkozásunk mellett, szabadidőnkben végezzük.

Céljaink közé tartoznak, hogy lehetőségeinkhez mérten az ország egész területén segítsünk a rászoruló Westieken, egészségügyi ellátásban részesítsük, ivartalanítsuk és felelősségteljes gazdához adjuk őket természetesen oltva és chipezve. 

Szeretnénk a magyarországi Westie túlszaporulatot oly módon csökkenteni, hogy más szervezetekkel együtt szaporítókat számolunk fel, és minden egyes gondozásunkban kerülő kutyát ivartalanítunk.

Oktató jellegű megmozdulásainkkal a magánszemélyek figyelmét is felhívjuk a felesleges almok lehozatalának következményeire, továbbá ezen rendezvényeken rendszeres tanácsadással, előadásokkal szeretnénk a felelősségteljes kutyatartást, hangsúlyosan a Westie tartást országunkban magasabb szintre emelni.

2018 elejéig több, majdnem 400 Westien segítettünk és Cairn Terrierek is kerültek gondozásunkba.

Védenceink, mind hatalmas egyéniségek, akik mind egy-egy szuper, fajtához értő gazdira várnak, aki meg tudja adni az a gondoskodást, fegyelmet és figyelmet, amire nekik szükségük van. Van köztük nyugisabb és pörgős, fiatal és idősebb, fiú és lány; célunk nem az hogy minden kutyát gyorsan gazdihoz juttassunk, hanem hogy a lehető legmegfelelőbb kutya-gazdi párosok találjanak egymásra.

Ellenezzük a felelőtlen szaporítást és úgy gondoljuk, hogy a tenyésztés a hozzáértő, profi tenyésztők dolga.

 

 

Mire gyűjtünk?


A túltenyésztésből, szaporításból adódóan a westiek sok egészségügyi problémával küzdenek, így a rehabilitációjuk nagyon költséges. Egyesületünk a minőségi állatmentés mellett tette le a voksát, így mentettjeink széleskörű ellátásban részesülnek.

Mi számit alapellátásnak egyesületünknél?

Veszettség oltás, kombinált oltás, chipezés
Szívféreg-teszt elvégzése
Könnytermelés mérése
Bolhátlanitás, féreghajtás, kullancs/szúnyog elleni védelem
Hipoallergén, állatorvosi táp etetése, allergia esetén immunerősítők, bőr-szőrtáplálók
Ivartalanitás (indokolt esetben előtte teljes vérkép készítése)
Kozmetikázás
A fentieken minden mentettünk átesik, de többségük komolyabb betegséggel érkezik és kezelésük eltérő, hosszan tartó és még költségesebb lehet. Extrém eseteink, melyek rendszeresen előfordulnak:

Szemműtét
Patella ficam korrigálása
Szívférgesség kezelése
Allergia-teszt
Többszöri komplett vérvizsgálat (pl. pajzsmirigy probléma esetén)
Ezen felül az aláábi költségeket is adományokból fedezzük:

Panziós elhelyezés
Fuvarköltség
Szolgálati jármű fenntartása
2018-as céljaink között szerepel egy-két kennel felépítése a székhelyünkön, illetve egy zárt helyiség átépítése a mentettek számára. 

 

 


Mire használtuk fel?


A Mire gyűjtünk menüpont alatt felsorolt ellátási költségek és tevékenységek fedezésére.