Bemutatkozás


A Dzogcsen Közösség azokból áll, akik a dzogcsentanításokat követik és gyakorolják.

 

A Közösséget Csögyal Namkhai Norbu, professzor és tibeti buddhista mester, alapította Olaszországban a 70-es évek második felében, majd a világ különböző országaiban gyorsan fejlődésnek indult és vált így teljesen nemzetközivé. Ma a Dzogcsen Közösségnek több ezer tagja van több mint 40 országban.

 

A Közösség szervezete Csögyal Namkhai Norbu látomásán alapszik: a Gárok („gyülekezőhelyek” – nagyobb központok) és a Lingek („szigetek/helyek – kisebb központok”) egy nagy Mandalát („kör”) formáznak, amely egyesíti a világ különböző földrajzi területeit. Szimbolikusan a Mandala a világegyetemet jelképezi, ahogyan az egyén tapasztalja azt, és ebben az esetben azokat a helyeket, ahol a tanításokat gyakoroljuk.

 

Egyesületünk áll a budapesti központ mögött, mint jogi entitás.

 

WEB  www.dzogchen.hu

FB     @dzogchenbudapest

Mire gyűjtünk?


Fő feladatunk a tibeti kultúra támogatása, a dzogcsen hagyomány ápolása, gyakorlása minden érző lény javára. Tevékenységünkkel csatlakozunk mindazon lingek, gárok sorához, melyek behálózzák földünket és elkötelezetten igyekeznek megőrizni és fenntartani a hiteles dzogcsen tanításokat, melyek célja, hogy ráébressze az egyént valódi természetére és ezáltal a valódi öröm és boldogság megéléséhez nyújton kulcsot.

 

Alkalmazott módszereink:

jantra jóga felnőtteknek és gyermekeknek

vadzsratánc meditáció

khaita örömteli tibeti táncok

ülőmeditációk

szemlélődés gyakorlata

 


Mire használtuk fel?


Évről évre sokan támogatják törekvéseinket a civil 1% felajánlásával céljainka.

 

Az elmúlt években rendszeres gyakorlásokat, előadáskat és elvonulásokat szerveztünk a meditáció, a tánc és a jóga témájában.

 

Több kiadványt jelentettünk meg magyarul értékes mesterünk Csögyal Namkhai Norbu munkái közül.

 

 


Képgaléria