Bemutatkozás


Egyesületünk szerint akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni. Célunk, az egész ország területén élő gyerekek, fiatalok helyzetének javítása az iskolai szociális munka elterjedése által. Hisszük, hogy minden iskolának szüksége van egy-egy szociális munkás közreműködésére, aki támaszt nyújt a diákok tanulmányai sikereinek előmozdításához, segíti őket a szocializációjukban, és fellép az iskolákban jelentkező problémák ellen. Fontosnak tartjuk a társadalmi egység, egyenlőség megteremtését, megerősítését mind az iskolában, mind a közvetlen környezetben.

 

Az első és egyetlen országos hatáskörrel rendelkező szervezet vagyunk, amely az iskolai szociális munka szolgáltatás bevezetésére, valamint annak módszertani hátterének kidolgozására és belső képzések biztosítására vállalkozik. Tudományos, szakmai és érdekképviseleti bázist biztosítunk a közoktatásban dolgozó iskolai szociális munkások számára. Aktívan részt vállalunk az iskolai szociális munka törvényi hátterének megteremtésében. Rendszeres résztvevői vagyunk a témában tartott konferenciáknak, szakmai napoknak. Céljaink közt szerepel saját konferenciák szervezése, módszertani kiadványok szerkesztése és publikálása, továbbképzések szervezése.

 

Munkánk során, illetve szakmai kapcsolatainkban egyaránt fontos számunkra a korrektség, akövetkezetesség és a megbízhatóság. Tevékenységünket a profizmus jellemzi.Hozzáértéssel, folyamatos szakmai fejlődésre törekedve, a kompetencia határok betartásával végezzük munkánkat. Kulcsfontosságúnak tekintjük a folyamatos innovációt. A változó igényekre válaszul nyitunk az újszerű, kreavít megoldások irányába. Alapértékeink között kiemelt helyen szerepel a diszkréció, melynek köszönhetően diák, szülő, tanár és iskolai szociális munkás egyaránt bizalommal fordulhat hozzánk.

Mire gyűjtünk?


Kisvejkei Tanoda projektünkkel hátrányos és halmozottan hátrányos, többségében roma fiataloknak segítünk képességeik kibontakoztatásában, jobb tanulmányi eredmények elérésében, aminek köszönhetően eredményesebben helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon. (www.kisvejkeitanoda.hu)
 
Emellett a 2015-ös évben Székesfehérváron bevezettük a MISZME Masszázs 2.0 szolgáltatásunkat, ebben az évben ennek továbbfejlesztését tűztük ki célul.
 
 

Mire használtuk fel?


A 2014-es adóév felajánlásaiból kialakítottuk a MISZME Masszázs 2.0 szolgáltatásunkat. A székesfehérvári sikereinket látva a szolgáltatást a tanoda projektbe is bevonjuk. A MISZME Masszázs 2.0-ról bővebben egyesületünk honlapján írunk. (www.miszme.hu)


Videó