Bemutatkozás


A Montázs Egyesület 10 éve foglalkozik gyermekek és fiatalok színházművészeti nevelésével. Emellett alternatív színházi műhelyként felnőtt és ifjúsági előadásokkal és programokkal igyekszünk gazdagítani Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kulturális életét. 2017-ben hoztuk létre a Montázs Színitanodát, melynek keretei között igényes körülmények között magas színvonalon folytatjuk gyerekek és fiatalok színi képzését.

 

2018-19-ben egy korszerű, többfunkciós oktatási és kulturális teret alakítottunk ki, amely korszerűsége mellett megőrzi a hely adottságaiból fakadó polgári miliőjét is. Ezzel olyan új (hely)színnel gazdagíthatjuk Miskolc közösségi és kulturális életét, amely a zenei eseményektől a színházi előadásokig, a szakmai műhelyektől a kiállításokig a művészeti táboroktól a szakmai konferenciákig mindenkinek tartalmas és igényes programokat kínál.

 

2019. április 27-én hivatalosan is megnyílt a DOKK Közösségi Tér és Humánszolgáltató Központ, rövid nevén DOKK Humánkikötő.

 

A 185 m2 alapterületű épületben társalgó, oktatóterem, egy 60 m2-es próba- és előadóterem szolgálja a szakmai tevékenységet. 

 

Az épülethez tartozik egy közel 60 m2-es pince több helyiséggel és egy padlástér, benne egy, a századelő hangulatát őrző cselédszobával. A külső terek is több osztatúak. Mindez együtt szolgálja a DOKK tevékenységét.

 

A helyszín könnyen megközelíthető, kényelmes parkolási lehetőséggel. Az akadálymentesített épületben szélessávú internet áll az ott lévők rendelkezésére. A konferenciák, megbeszéléseket, előadásokat projektoros vetítési lehetőség segíti.

 

A DOKK Humánkikötő egyaránt alkalmas művészeti tevékenységre, alternatív színházi előadásokra, kiállító-és konferencia térként is működhet, a nagyterem a terem sportokat is képes befogadni (tollaslabda, ülő röplabda). A helyszín alkalmas tréningek, képzések, tábori alkotóprogramok kiszolgálására. A szakmai programok mellett családi, közösségi csapatépítő és egyéb szabadidős programok is megvalósíthatók.

 

A Montázs Egyesület csapata szívből ajánlja a kedves olvasók figyelmébe szolgáltatásait, melyeket hamarosan a nyilvánosság számára is elérhetővé teszünk. Kérjük, kövessék figyelemmel honlapunkat, ill. Facebook oldalunkat, ahol minden információt megtalálnak.

 

Egész évben működő Színitanodánk szeretettel várja a színjátszás iránt érdeklődő diákokat.

Mire gyűjtünk?


A DOKK mottójával élve: "...mert mindenkinek kell egy hely". A hely adott. Már csak azokra a kiegészítőkre van szükségünk, amiket jelenleg saját erőből nem tudunk biztosítani. Ezek a tárgyak teszik majd igazán otthonossá a DOKK-ot. Kérjük, segítse Egyesületünket, hogy igazán jól működő aktív, közösségi teret tudjunk létrehozni. Szívből köszönjük!