Bemutatkozás


2005-ben a Verzió Film Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy az országban egyedüliként, létrehozzon egy olyan kreatív dokumentumfilmes fórumot, mely központi témájának az emberi jogi ügyeket tekinti. 

 

Alapítványunk a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál megrendezésével az elmúlt 12 évben már közel 70.000 látogatót vonzott, több mint 600 dokumentumfilmet mutatva be a hazai közönségnek, olyan sürgető emberi jogi ügyeket dolgozva fel, mint szegénység, háborúk, migráció, menekültválság, gyermekek jogai, nemi egyenlőség és még sorolhatnánk. 

 

Járuljon hozzá Ön is a médiaismeretek és kritikai gondolkodás fejlődéséhez!

Mire gyűjtünk?


Azonban ahhoz, hogy 2016 novemberében a mozikban ismét emberi jogaink kerülhessenek a figyelem középpontjába, támogatókra van szükségünk! 

 

A vetítések mellett a programban szereplő filmek alkotóival és az emberi jogi ügyek mellett elkötelezett civil szervezetek közreműködésével rendszeresen szervezünk kerekasztal beszélgetéseket, közönségtalálkozókat és nyílt vitafórumokat, ezúton is segítve a nehezebb témák feldolgozását, a filmes eszközök lehetőségeinek megvitatását, tehát a közönség és a szakma párbeszédét.

 

Most Ön is segíthet, hogy idén is folytatni tudjuk ingyenes vetítéssorozatunkat középiskolás diákok számára!

 

Ugyancsak hagyománnyá vált a fiatal filmes tehetségek támogatására létrehozott DocLab workshop és a nemzetközileg elismert szakemberek által vezetett mesterkurzusok megszervezése, mellyel a hazai dokumentumfilmes szakma egyedülálló lehetőséget kap a nemzetközi vérkeringésbe történő bejutásra. Szintén ehhez a folyamathoz járul hozzá a Festival Crossroads program megrendezése, mely mindig egy neves külföldi emberi jogi filmfesztivált és annak best of programját látja vendégül a Verzió keretein belül.

 

A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál Magyarországon egyedüliként, már 13 éve képviseli az emberi méltóságot és közös társadalmi ügyeinket ​nemzetközi dokumentumfilmeken keresztül.

 

Ugye, számíthatunk Rátok! 


Mire használtuk fel?


 

Előző évi közhasznúsági jelentésünket megtekintheti a honlapunkon keresztül:

http://verzio.org/en/2015/vfa

 

A Verzió Film Alapítvány minden támogatást a fent említett programok megvalósítására használ fel, kezdve a filmek vetítési jogától a feliratok készítésén át a mozitermek bérléséig.

 


Videó