Bemutatkozás


A Mórahalmi Fúvószenéért Egyesület a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola volt növendékeiből, tanáraiból és a Mórahalmi Fúvószenekar
aktív tagjaiból alakult 2016 végén.
Az Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy Mórahalom városának, valamint a Dél-alföldi Régiónak fúvószenei életét még gazdagabbá, színesebbé tegye, a helyi tehetségek felkarolását pártolja, lehetőséget biztosítson különböző zenei behatások megismerésére, valamint fejlessze a fúvós zenével foglalkozó gyermekek látókörét, Az egyesület fontos feladatának tekinti a fúvószene népszerűsítését, a zenével foglalkozó tehetséges fiatal zenészek felkarolását, támogatását.

Kétévente kerül megszervezésre általunk a Csongrád megyei Rézfúvós Verseny, mely a megyében nagy érdeklődésre tesz szert (4 korcsoportban 5 hangszerkategóriában közel 80 fő indul el a versenyen).

2017-es év decemberében egyesületünk megszervezte az "V. Csongrád megyei Rézfúvós Verseny"-t. Ezen a rendezvényen rekordszámú, több mint 80 gyermek mérte össze tudását rézfúvós hangszeren. Munkájukat neves zsűri értékelte és szakmailag támogatta.

2018. június végén egyesületünk segítségével juthatott el az Utánpótlás Zenekarunk a vajdasági Nagybecskerekre, ahol a Világ Fúvószenei Szövetség (WASBE) KözépKelet-Európai Tagszervezete szervezésében megrendezésre került VI. Begej Fest-en vett részt. Ez a fesztivál nemcsak nemzetközi fúvószenekari találkozó, hanem fúvószenekari verseny is. 97 ponttal Kiemelt Arany helyezést ért el. Az induló fúvószenekarok közül összesítésben a második legtöbb ponttal végzett.
 

Nyár végén szervezett összművészeti táborban egyesületünk is képviseltette magát. Itt a fúvószenével foglalkozó diákok zenei foglalkozások mellett más szabadidős, ismeretterjesztős tevékenységet is végeztek ( játékos feladatok, mórahalmi bivalygulya látogatás, Kecskeméti Hangszermúzeum).

 

2019. szeptemberében szerveztük meg a zenekarunk 25 éves születésnapjára az "I. Nemzetközi Fúvószenekari Verseny - Mórahalom" elnevezésű rendezvényünket, ahol a 7 magyar zenekar mellett 3 vajdasági együttes is fellépett. A felnőtt zenekarunk "Tradicionális fúvószene" kategóriában 94 ponttal I. helyezést, "Folklór" kategóriában 98 ponttal Kiemelt I. helyezést ért el.

 

Mire gyűjtünk?


A Mórahalmi Utánpótlás Zenekar és a Mórahalmi Fúvószenekar csoportjait és tehetséges ifjú zenészeinket támogatjuk, mind infrastruktúrális (hangszervásárlás, hangszerkellékek pl.: olajok, kottaálványok), mind utazási célból gyüjtünk. 

 





 


Mire használtuk fel?


Most lesz az első, hogy 1%ot fogadhatunk.


Képgaléria