Bemutatkozás


Alapítványunk a környezettudatos élet népszerűsítésének jegyében jött létre. Célunk, hogy ráirányítsuk az emberek figyelmét arra, hogy a környezetterhelés milyen kritikus méreteket öltött napjainkra, melynek az egyén épp úgy részese, mint az ipari vállalatok. De nem elég felismerni a problémát, tenni is kell azért, hogy a folyamatot meg tudjuk állítani, hiszen nem kisebb a tét, mint bolygónk életben tartása a jövő nemzedék számára. 

Olyan megoldásokat, viselkedésmintákat mutatunk be, melyek elsajátításával hozzájárulhatnak a fenntarthatóság megvalósításához. 

Munkánk egyfajta tisztelgés a Földanya előtt. Annak a hálának a tettekbe öntött kivetülése, melyet érzünk, hogy otthont ad nekünk, jóllakat és nap, mint nap elhalmoz csodáival. 

Akkor tekintjük sikeresnek munkánkat, ha ezt a hálát mások szívébe is át tudjuk csepegtetni, cselekvésre ösztönözve őket. 

Mire gyűjtünk?


2016 tavaszán indítjuk Tündérkert programunkat. A megvalósításban igénybe vettük egy közösségi finanszírozási rendszert üzemeltető szervezet segítségét is. 

 

Programunk lényege, hogy az önfenntartó gazdálkodás alapjaival ismertessük meg azokat a családokat, akik gyakran lakhatási problémáik miatt kerültek vidékre. Ezen kívül az ökologiai kertészkedést muatatjuk be, mint fenntartható művelési forma. 

Kertünk mintakert és közösségi tér is egyben, ahová óvodás, iskolás csoportok jöhetnek majd tanulmányi kirándulásra. 

Közösségi önkéntes szolgálatukat városi fiatalok töltik nálunk, akik a falu önkénteseivel és az érintett családokkal hoznak létre közösséget, együtt dolgozva megtanulják tisztelni egymás munkáját.

 

Üveges komposztálót építünk, hogy a hozzánk látogató gyerekek lássák hogyan alakul termőfölddé a zöldhulladék.

 

A megtermelt zöldségek, gyümölcsök egy része az önkénteseké lesz, a felesleget pedig értékesítjük, így teremtve forrást a kert további fenntartásához.

 

 

Palánta adományozó programunkra jelentkezhetnek a családokon kívül óvodák, iskolák is.

 


Mire használtuk fel?


Dombágyásokhoz szükséges csepegtető rendszer megvásárlására.

Komposzáló építésére.

Bio vetőmag beszerzésre.

Szerszámokra.

Önkéntesek ellátására és utaztatására.


Képgaléria

Videó