Bemutatkozás


Szervezetünk 2008-ban alakult, társasági formája közhasznú Alapítvány. Legfontosabb irányelveink közé tartozik a fiatalok támogatása, nemtől, kortól és etnikai hovatartozástól függetlenül, a rászorulók segítése és a hátrányos helyzetben lévők felkarolása.
A gyermekek felé végzett munkánk célja, hogy bemutassunk nekik a keresztény erkölcsi alapokra épített életet, ami pozitív módon befolyásolja az életszemléletüket, és az önmagukról kialakított képüket. Korosztályuknak megfelelő programokon foglalkozunk velük már óvodás kortól egészen a fiatal felnőtt korig. Rendezünk táborokat, egy- és többnapos rendezvényeket számukra, és van egy vasárnapi iskola programunk is. Ezeken a foglalkozásokon nem az idő eltöltése a cél, hanem szeretnénk segíteni őket a helyes identitás, a keresztény életfelfogás kialakításában. Úgy alakítjuk ezeket az alkalmakat, hogy amennyiben igény mutatkozik rá, akkor tudjunk egyénileg is foglalkozni a résztvevőkkel.
 
Szorosan összekapcsolódik a fenti célkitűzésünkkel a családok segítése, támogatása. A házasságok megerősítése, illetve a krízishelyzetbe jutott kapcsolatok segítése és helyreállítása kiemelt fontosságú. Munkánk eredményeképpen szeretnénk, ha a válások száma csökkenne és stabil, erős házasságok épüljenek fel. A megfelelő háttér, a család minden tagjának fontos. Az ilyen háttérben felnövekvő generáció, helyes példát látva, tovább tudja ezt vinni a saját kapcsolataiba.
 
Gyermektábor
 
A rászorulók segítése egy másik nagyon fontos terület számunkra, bár Budapest északnyugati agglomerációjában működünk, székhelyünkön és a környező településeken is nagy számban vannak segítségre szoruló emberek. Kapcsolatban vagyunk önkormányzatokkal, intézményekkel, a helyi Nagycsaládos Egyesülettel, ahonnan értesülünk a szükségben lévőkről. Rendszeres feladataink közé tartozik, az idősek látogatása, élelmiszer és ruha segélyek gyűjtése és szétosztása. Minden évben részt veszük az Élelmiszerbank Egyesület által szervezett karácsony előtti tartós élelmiszer gyűjtési akcióban, melynek eredményeképpen évente átlagosan 4 tonna élelmiszert tudtunk gyűjteni, amivel 250 családot, (kb. 1000 fő) támogathattunk.
 
Élelmiszer gyűjtése és szétosztása
 
A hátrányos helyzetű embereket, legyenek akár anyagilag, társadalmilag, vagy előítéletek miatt hátrányban, feladatunknak érezzük segíteni és felemelni őket. Missziónkban a magyarországi roma közösséget igyekszünk a lehető legeredményesebben támogatni. Felfogásunk szerint az eseti vagy rendszeres segélycsomagok csak tüneti kezelést nyújtanak. Ezért programokat szervezünk önkénteseink segítségével, amelyek alkalmával gyakorlati segítséget nyújtunk a társadalmi felzárkóztatásban. Az elmúlt években tapasztaltak szerint, ezt a fajta segítségnyújtást pozitív változások kísérik a roma emberek felelősségvállalásában, családhoz, az anyagiakhoz, a munkához való hozzáállásukban. Roma missziónkat az Agapé Gyülekezetek Közössége Egyházhoz tartozó gyülekezetekkel közösen végezzük.
 
Roma fiatalok felé végzett szolgálat
 
Az egyszázalékos felajánlásokat kuratóriumunk tagjai a legkörültekintőbb módon, saját forrásainkkal kiegészítve használja fel. Felajánlásaikat a következő területekre fordítjuk a teljesség igénye nélkül:
  • Minden évben egyhetes tábort szervezünk gyermekek részére (nagy, csonka, vagy rászoruló családok gyermekeit segítjük nyaraláshoz a magyar „tengernél”).
  • A házasságok megerősítésére női, férfi és családi elvonulásokat szervezünk, ahol közösségben és egyénileg is kötetlen formában, el tudjuk érni a részvevőket, segítve ezzel a családi kapcsolatok megerősödését
  • Élelmiszer segélyek szétosztása az Élelmiszer Bank Egyesülettel, az Auchan Magyarország árumentő akciójában rászorulók részére.
  • „Felkaroló” programunkban hátrányos helyzetű településeken élő roma közösséget segítünk. Havi rendszerességgel látogatjuk ezeket a településeket, hogy támogatóan segíthessük a roma családok társadalmi beilleszkedését. Tesszük ezt fizikai segítség (élelmiszer és ruha adománycsomagok) és gyakorlati (élet és családvezetési tanácsadás, gyermek foglalkozások) segítség formájában.
  • Helyi rászorulókon való eseti vagy rendszeres segítségek (pl.: tűzifa vásárlás, idősek rendszeres látogatása, a helyi szervezetek részéről felénk érkező jelzések alapján)
 
Adományok (ruha és játék) kiosztása
 
Kérjük támogassa tevékenységeinket adója 1%-ával és ajánlja Alapítványunkat ismerőseinek is!
Adószám: 18719363-1-13
 
 
Alapítványunk szorosan együttműködik az Agapé Gyülekezetek Közössége Egyházzal. (amit szintén megtalál az oldalon, az egyházak között).
Segítse munkánkat adója 1%-ával az egyházakra vonatkozó felajánlásával is.
Az Agapé Gyülekezetek Közössége technikai száma: 2130
 
További információt honlapunkon talál:

Mire gyűjtünk?


  • Rászoruló gyerekek táboroztatására,
  • Szegénységben élő családok támogatására (tanácsadás, nevelés, élelmiszer- és ruha segély, szállítási költségek)
  • Lakóotthonban élő gyerekeknek program szervezésre (eszközök, útiköltség)
  • Terembérlés foglalkozásokra

Képgaléria