Bemutatkozás


Szeged városának egyik népszerű sportklubja, a Phoenix Fitness. A csapat edzői több száz fiatallal ismertették meg, ezt a csodálatos, Európa szerte nagy népszerűségnek örvendő sportágat, a Fit-Kid-et.

 

A Fit-Kid (gyermek fitnesz) a 21. század sportága, a gyermekek számára rendkívül sokoldalú és élvezetes edzésforma, amely a talajtorna, az aerobik, a ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagát ötvözi. A Phoenix Fitness, kezdetben Szeged Fitness néven, majd a Phoenix Fitness Bt. kereteiben működött, 2011-es megalakulása óta dinamikusan fejlődik, jelenleg csaknem 150 gyermekkel foglalkoznak, közülük 40-en már versenyzőként mérettetik meg magukat a különböző országos és nemzetközi rendezvényeken. Az elmúlt 7 esztendőben a szegedi Phoenix Fitness fiatalos edzői csapata egy családias, jól működő közösséget épített az egyesület köré. Ma már szinte minden korosztálynak biztosítunk edzéslehetőséget és versenyeztetést, a gyerekek pedig komoly eredményekkel hálálják meg a munkát.

 

A szegedi Phoenix Fitness csapatot egy öttagú fiatalos edzői csapat vezeti, akik között találhatók Európa- és világbajnok volt versenyzők is. Név szerint: Czavalinga Dóra, Almási Dóra, Balázs Kinga, B. Tóth Lili és Kádas Kálmán. Összesen hét korcsoportban tartunk edzéseket, a legkisebbeknek heti kétszer egy órában, míg a legnagyobbaknak heti háromszor másfél órában. Az egyesület tagjai között számos Országos Bajnok megtalálható. 2017. októberében Dublinban rendezték meg a Fit-Kid Európa Kupát, ahol a szegedi csapat 16 fővel képviselte magát, a lányok számos érmet és kupát hoztak haza a versenyről. A dublini Európa-kupán való indulás komoly költséggel jár, ehhez és a sikeres szerepléshez a Phoenix Fitnessnek támogatásra és segítségre lenne szüksége. A kis és a nagy felajánlásoknak is örülünk: a kiemelt szponzorok számára külön csomagunk van, amiről személyesen tájékoztatjuk az érdeklődőket.

 

Egyesületünk, a Phoenix Fitness 2017. december 2.-án már másodjára vállalta országos Fit-Kid verseny megszervezését. A kiemelt országos sporteseményre idén a mórahalmi Polgármesteri Hivatal segítségével került sor, akivel hosszú távú együttműködésben állapodtunk meg. 

 

 

Mire gyűjtünk?


Korszerű sporteszközökre növendékeink részére, Európa-bajnokságon történő részvétel szülői költségének csökkentésére, egyesületi ruhák előállításának költségeire.

 

 


Mire használtuk fel?


Még nem kaptunk adó 1% felajánlásokat, mivel tavaly novemberben alakultunk.

 

 


Képgaléria

Videó